In het uiterste zuiden van Portugal vind je de regio Algarve. De regio staat bekend om de bijzondere kliffen en prachtige stranden. Deze regio kent naast de vele stranden, ook veel natuur en historie. In het meest zuidelijk puntje van Europa vind je Cabo de São Vicente, een absolute must see! Je geniet hier van immense kliffen en ruïnes van een klooster.

Klimaat Algarve

De Algarve ligt erg zuidelijk en dat betekent dat het het hele jaar rond mooi weer is. Het heerlijke klimaat is de reden dat de Algarve een populaire vakantieregio is, die het hele jaar bezocht kan worden. Warme zomers van 25 graden tot milde wintermaanden, dit komt door het mediterrane klimaat. In december, januari en februari wordt het niet kouder dan 10 graden, maar met een lekker zonnetje lopen de temperaturen al snel op. Deze regio heeft elk jaar ruim 3000 zonuren, één van de zonnigste regio’s van Europa!

Zonvakantie Algarve

In de Algarve zit je helemaal goed voor een veelzijdige zonvakantie. Een natuurlijke streek met warme zomers, milde winters en een prachtige kustlijn. Vergeet vooral je zonnebrandcrème niet mee te nemen, de zon kan hier behoorlijk fel zijn. Vanaf je hotel duik je zo de Atlantische Oceaan in voor een verkoelende duik en op het strand kun je heerlijk relaxen in de zon.

Vliegtickets en hotels vergelijken

Plan je een heerlijke vakantie naar Algarve? Dan land je op Faro, de enige luchthaven in de Algarve. Je kunt onder andere vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol, maar de Algarve is ook goed te bereiken vanaf regionale luchthavens zoals Eindhoven en Groningen. Wij bieden jou de mogelijkheid om de beste deals en goedkoopste vliegtickets te vergelijken voor jouw vakantie naar de Algarve.

De Algarve kent vele hotels, kies je voor een goedkope hotel of ga je liever voor het gemak van een luxer appartement? Er is keuze uit vele accommodaties verspreid over de Algarve. Vergelijk het uitgebreide overzicht aan accomodaties via Condors.nl en kies de beste deal voor jouw zonvakantie!

Toont alle 11 resultaten