Vakantie Italië

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Italië vakantie 2022

vakantie Italië

Dit prachtige land is gelegen in Zuid-Europa. Vele stranden, prachtige steden vol bezienswaardigheden, de meren in Noord-Italië en de mediterrane eilanden. Een vakantie naar Italië is een absolute lust voor het oog! Dit land is een populaire vakantiebestemming en dat komt mede door de vele dagen zon per jaar en niet te vergeten het lekkere eten. Er is zoveel diversiteit in één laars, je raakt er niet uitgekeken. De hoofdstad van Italië is Rome, een prachtige stad welke je zeker niet mag overslaan!

Klimaat

Het klimaat is in het grootste deel van Italië mediterraans met warme zomers en zachte winters. In het noorden van het land is het wat kouder dan in het zuiden. Het klimaat is in het noorden enigszins vergelijkbaar met dat in Nederland en België, maar wel met warmere zomers en koudere winters. Op het eiland Sicilië is het nog warmer en valt er minder neerslag. Een heerlijk klimaat voor een mooie vakantie!

Vliegvelden Italië

Italië heeft diverse luchthavens zoals in Milaan, Bologna, Pisa, Florence, Rome en Napels. Vergelijk snel je vliegtickets naar Italië op Condors.nl en bepaal zelf naar welk vliegveld je gaat vliegen. 

Wintersport in Italië

Op wintersport in Italië, zelfs dat is mogelijk! Zowel in Noord Italië als in de Apennijnen in de buurt van Rome kun je skiën en zelfs op de Etna in Sicilie kun je van de piste afskiën! Wintersportmogelijkheden in overvloed. In alle regio’s tref je bergen. Skimogelijkheden vind je tot aan de regio Calabria, in het diepe zuiden.

Vakanties vergelijken 2022

Ben je er nog niet helemaal uit waar in Italië je op vakantie wilt? Kijk dan snel verder op de site en ontdek de mooiste plekken van Italië! Via Condors.nl kun je goedkoopste vliegtickets vergelijken en kun je ontspannen beginnen aan je vakantie.