Vliegtickets KLM

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

KLM vliegtickets

KLM, de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (de Engelse naam: KLM Royal Dutch Airlines) is één van de tien grootste werkgevers van Nederland en is dé nationale luchtvaartmaatschappij. Luchthaven Schiphol bij Amsterdam is de thuishaven van KLM. KLM vliegt wereldwijd en is de kern van de KLM Groep, waarvan ook KLM Cityhopper, Martinair en Transavia deel uit maken. In 2004 is KLM gefuseerd met Air France tot de holding Air France-KLM. KLM heeft 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vrachtvervoer en vliegtuigonderhoud.

vliegen met klm

Geschiedenis

Op dinsdag 7 oktober 1919 werd de ‘Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën’ opgericht bij akte. Luitenant-vlieger Albert Plesman werd administrateur en later directeur. Op 12 september 1919 verleende Koningin Wilhelmina het predicaat ‘Koninklijk’. Op 21 oktober 1919 werd het eerste KLM-kantoor geopend in Den Haag. Hiermee is de KLM de oudste onder haar oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij.

Op 17 mei 1920 werd de eerste commerciële vlucht uitgevoerd vanuit Londen naar Amsterdam. De Engelse piloot H. ‘Jerry’ Shaw vloog de door KLM gehuurde De Havilland DH.16. In de jaren daarna kreeg KLM steeds meer eigen vliegtuigen, veelal toestellen van Fokker, en werd er steeds meer gevlogen op Europese bestemmingen.

Vergelijk KLM tickets

Direct vliegtickets van KLM boeken? Vergelijk alle KLM vluchten en tickets bij onderstaande partners. Ook de KLM flexibel ticket zijn verkrijgbaar via onze aangesloten partners.

KLM Vluchten

De nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland heeft een groot routenetwerk, waarvan meer dan de helft binnen Europa. Op dit moment is het mogelijk om met KLM van Amsterdam Airport Schiphol naar 96 bestemmingen binnen Europa te vliegen. Je kan zonder overstap vanaf Schiphol naar deze plekken vliegen. KLM vliegt niet vanaf de overige Nederlandse vliegvelden.

Top 3 populaire landen voor KLM:

  1. Verenigd Koninkrijk (17 bestemmingen)
  2. Italië (12 bestemmingen)
  3. Duitsland (10 bestemmingen)

Reisklassen KLM

KLM biedt Business Class, Economy Comfort class en Economy class aan in haar vliegtuigen. De Business Class is onder te verdelen in twee verschillende klassen: de Europe Business Class voor de korte afstand, en de World Business Class voor de lange afstand.

Delfts blauwe huisjes

KLM deelt sinds 1952 Delfts blauwe huisjes uit al haar World Business Class passagiers. De huisjes zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland. Sinds 1994 loopt het aantal huisjes synchroon met de leeftijd van KLM. Ieder jaar op 7 oktober wordt een huisje aan de collectie toegevoegd.