Vliegtickets Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Alicante vliegtickets

Denk jij aan een vakantie naar Alicante? Wij kunnen je er alles over vertellen! Het is één van de meest geliefde zonbestemmingen en dat is niet zo gek. Deze stad in Spanje staat bekend om uitgestrekte zandstranden, uitbundige festivals en een bruisend uitgaansleven. Op de promenades bij de zee vind je vele gezellige terrasjes waar je met een goed glas Sangria neer strijkt. Tevens zijn er op Alicante allerlei watersportactiviteiten mogelijk, van zwemmen en paragliding, tot snorkelen en duiken. Alicante heeft een mediterraan klimaat wat betekent dat er warme zomers en zachte winters zijn. In de maanden mei tot en met oktober geniet je hier volop van de zon. De gemiddelde temperaturen liggen in de zomer tussen de 26 en 32 graden en in de winter gemiddeld tussen de 12 en 22 graden. Vergelijk je vliegtickets naar Alicante bij Condors.

alicante vliegtickets

Het oude stadscentrum

Als je eenmaal in Alicante bent, maak je al snel kennis met de prachtige geschiedenis van deze havenstad. Vroeger was de stad een belangrijk kruispunt voor handels- en zeevaardersroutes. Dit zie je nog terug in het historische stadscentrum met gebouwen in barokstijl. De schitterende kasteel Castillo de Santa Barbára moet je zeker bezoeken als je in Alicante bent! Deze kasteel torent boven Alicante uit vanaf een heuvel en is een populaire trekpleister.

De natuur in Alicante

Alicante biedt naast gouden zandstranden maar liefst 6 natuurparken. Het is één van de meest bergachtige gebieden in Spanje. Bijvoorbeeld de roodbruine kliffen van natuurpark Serra Gelada of de schitterende natuur van La Font Roja. De waterbronnen van Algar zijn ook zeker een aanrader en prachtige flamingo’s kun je bewonderen bij Salinas de Santa Pola!

Ben je al overtuigd om op vakantie te gaan naar Alicante? Kijk dan eens verder op de site voor goedkope vliegtickets naar Alicante!

Kunst en cultuur

Ook voor kunst en cultuur kun je terecht in Alicante, bezoek onder andere het Museo de Arte Contemporáneo. Dit museum is gevestigd in het oudste nog bestaande pand van Alicante. In 1685 is het gebouw in barokstijl gebouwd. Je vindt in dit museum circa achthonderd kunstwerken van de 20e-eeuwse kunstenaars zoals Pablo Picasso en Salvador Dalí.

Vergelijk hotels en huurauto’s

Heb je besloten om naar Alicante te vliegen? Vergelijk dan goedkope vliegtickets naar Alicante op Condors.nl. Wist je dat je ook hotels en huurauto’s via Condors.nl kunt vergelijken? Zo kun je je hele vakantie regelen via één website!