Turkijke vakantie

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Turkijke vakantie 2022

turkijke vakanties

Turkije, waar het Oosten het Westen ontmoet, de rijkdom van cultuur, geschiedenis met een landschap dat stranden en hoge bergen bevat. Dankzij het heerlijke klimaat is Turkije in de zomer een populaire vakantiebestemming. Of u nu op zoek bent naar een actieve vakantie of een rustige; Turkije biedt het allemaal.

Grotere steden als Istanbul, Izmir, Antalya en met haar Konyaalti Strand, staan bekend om het bruisende nachtleven. Bezoek bij een verblijf in Istanbul de wereldberoemde blauwe moskee. Ook Taksim en Besiktas in Istanbul zijn ideaal voor feestvierders, maar ook Als alternatief hebben de badplaatsen aan de zuidkust, zoals Marmaris, Gumbet, Bodrum, en Alanya, ook veel bars en nachtclubs om van te genieten.

Goedkope vakantie Turkijke

Natuurlijk staat Istanbul bekend om haar overheerlijke keuken, probeer vooral lokale zelfgemaakte gerechten en bezoek bij een verblijf in Istanbul de wereldberoemde blauwe moskee. Cappadocië, is een echte must-see. Het bijzondere landschap hier is iets om te aanschouwen, de zogenaamde ‘feeënschoorstenen’, gevormd door jarenlange erosie van rotsen, zijn werkelijk ongekend en er bestaat zelfs de mogelijkheid te overnachten in een grottenhotel Pamukkale is een van Turkije ‘s beste attracties voor iedereen. Of je nu van de natuur houdt of niet, je zult ongetwijfeld onder de indruk zijn van de buitengewone kenmerken van deze enorm grote thermale bron. Dit natuurlijke UNESCO werelderfgoed ligt in het binnenland van Zuidoost-Turkije, en is de moeite waard om te bezoeken vanuit de kuststeden.

Ontdek Efeze tijdens je vakantie in Turkije

Efeze, gelegen aan de zuidoostkust van Turkije, is een van ’s werelds prachtigste antieke ruïnes. Deze oude Griekse stad dateert al uit de 10e eeuw voor Christus, waarna het uitgroeide tot een van de twaalf steden van de Ionische Liga in het klassieke Griekenland. Efeze is zonder meer een van de beste plaatsen in Turkije om de oude architectuur en geschiedenis te bezichtigen. Vroeger stond hier de legendarische tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen uit de oudheid. Andere iconische gebouwen zijn de Bibliotheek van Celsus, de Poort van Augustus en het Graf van Johannes de Apostel. Als u kiest voor een historisch-cultureel verblijf dan is Efeze een aanrader.

Zuidkust Turkije

Een andere spectaculaire Turkse plaats uit de oudheid is Aspendos. Aspendos ligt in de buurt van Antalya aan de zuidkust van Turkije. De absolute sterattractie is echter het enorme Aspendos Theater waar jaarlijks het Internationale Opera en Balletfestival van Aspendos plaatsvindt

Ideale Turkije vakantie in 2022

Als u gewoon wil ontspannen en genieten van de zomer, dan kunt u het beste naar het zuiden gaan voor een van de vele toeristische resorts en zandstranden. Omspoeld door de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee, met bijvoorbeeld Kusadasi, Bodrum, Gumbet, Icmeler en Marmaris, deze steden langs de zuidkust lenen zich perfect voor een dagtrip naar Griekenland.