Curaçao vakantie 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vakantie naar Curaçao

Het grootste eiland van de ABC-eilanden, Curaçao, is een populaire zonbestemming onder de Nederlanders. Curaçao heeft een heeft een heerlijk klimaat, prachtige en gezellige stranden, een diepblauwe zee met mooie koraalriffen en tropische vissen en uiteraard Willemstad. Januari, februari en maart zijn de drukste maanden op het eiland. Als je liever in een rustige periode naar dit eiland wilt, kun je het beste reizen vanaf eind april t/m juni en september t/m halverwege december.

Vergelijk Curaçao vliegtickets via Condors.nl en ontdek wanneer je het voordeligst op vakantie kunt gaan. Wat is er naast zwemmen, zonnen en een bezoek brengen aan Willemstad zoal te doen tijdens je vakantie op Curacao?

Curaçao vakanties

Prachtige natuurgebieden in Curaçao

Het ruige gebied aan de noordkust van Curaçao, is perfect om van de prachtige natuur te genieten. Sheta Boka betekent ‘Zeven Inhammen’. Als je door de ingang van het park gaat sta je gelijk op één van de inhammen en kijk je uit op de ruige zee en de golven die op de rotskust slaan. Je kunt in dit gebied wandelen, mountainbiken en paardrijden. Je vindt hier vele grotten waar het water met kracht naar binnen stroomt en spectaculair opspat. Er zijn een aantal routes gemarkeerd van verschillende lengtes.

Het Christoffelpark vind je in het noorden van Curaçao, dit park is 2300 hectare groot en heeft een rijke flora en fauna. Je vindt hier vele vogels, dieren en planten die je nergens anders op het eiland ziet. De Christoffelberg is 375 meter hoog, het lijkt makkelijk om deze berg te beklimmen, maar onderschat het zeker niet! Vanwege de Caribische temperaturen moet je vroeg aan deze klim beginnen.

Wat te doen tijdens je vakantie in Curaçao

Er zijn tal van unieke en leuke ervaringen te beleven op Curaçao. De redactie is al enkele keren zelf naar Curaçao vetrokken te mogen genieten van al het moois op het eiland. Hieronder hebben wij een aantal leuke activiteiten voor je uitgezocht die je zeker moet gaan doen tijdens je vakantie op Curaçao. Nog geen Curaçao vliegtickets geboekt? Vergelijk alle tickets naar Curaçao en boek direct je vakantie.

Grotten van Hato

De eeuwenoude grotten van Hato vind je in het noorden van het eiland. Het grottenstelsel is in totaal 4900 m2 en kent grote ruimtes met goede wandelpaden en verlichting. Je ziet hier onder andere prachtige ondergrondse riviertjes en watervallen.

Flamingo’s spotten

Felroze flamingo’s, een kleurrijke bezienswaardigheid op dit tropische eiland. Er zijn 2 plekken waar je de flamingo’s goed kan spotten. In het zuidwesten vind je zoutpannen bij de Jan Kokbaai, hier vind je tientallen flamingo’s terwijl je aan het wandelen bent. In het zuidoosten van het eiland liggen de ondiepe zoutpannen van Jan Thiel. Deze worden niet meer gebruikt, maar trekken nog steeds vele flamingo’s en andere vogels aan. Op ieder moment van de dag kun je hier flamingo’s spotten, maar in de vroege ochtend maak je de beste kans!

Duiken en snorkelen in Curaçao

Tijdens je vakantie moet je ook zeker de onderwaterwereld gaan ontdekken. Curacao heeft een breed scala aan onderwater mogelijkheden. De Padi duikscholen bieden verschillende cursussen aan voor beginnende snorkelaars tot de profs. In de diepblauwe zee vind je prachtige koraalriffen en tropische vissen. Je kunt hier fantastisch duiken en snorkelen.