Spanje vakantie

Spanje vakantie in 2022 boek je nu extra voordelig via Condors. Ontdek hier direct het complete vakantie Spanje aanbod voor dit jaar. Boek extra voordelig je vakantie naar Spanje! 

mooie vakantie spanje

Vakantie Spanje 2022

Spanje is als vakantiebestemming nog steeds ongekend populair, met als meest bekende bestemmingen: Barcelona, de Canarische Eilanden, de Costa Blanca de Costa del Sol en de Balearen,

Uiteraard staat Spanje bekend om haar badplaatsen; Van de populaire Costa del Sol in Andalusië tot aan de mediterrane regio van Catalonië vind je de mooiste stranden. Met name de witte zandstranden van Formentera, de Balearen en de eindeloos lange zandstranden van Costa de la Luz in Andalusië zullen de meest veeleisende strandliefhebbers kunnen bekoren.

Goedkope vakantie spanje

De noordelijk gelegen badplaatsen bieden vakantiegangers genoeg alternatieven voor toeristen die op zoek zijn badplaatsen met minder massatoerisme, zoals de pittoreske kusten van; Asturië, Cantabrië, Galicië en het Baskenland. Deze gebieden zijn normaliter wat minder druk bezocht dan de warmere zuidelijk gelegen badplaatsen vanwege de iets minder warme temperaturen in vergelijking tot het zuiden van Spanje.

San Sebastian, ook bekend als de `parel van het noorden`, ligt aan de kust van de Golf van Biskaje, het is omringd door heuvels, en heeft een levendig strand. San Sebastian is een stad met een weelderige natuurlijke schoonheid. Het kent een rijke historische architectuur, parken en pleintjes verspreid door het stadscentrum en is absoluut de moeite waard om te bezoeken bij een verblijf in het noorden van Spanje

Cultuur en geschiedenis Spanje

Qua cultuur heeft Spanje heeft een zeer interessante geschiedenis, die heeft geresulteerd in vele monumenten van groot belang. Zo vindt men bijvoorbeeld in heel Spanje, met name in de zuidelijke gebieden, veel historische Moorse architectuur uit zowel de 8e als de 15e eeuw; Bijvoorbeeld de indrukwekkende kathedraal van Sevilla en La Giralda, de Monumentale kathedraal/moskee en het wereldberoemde Alhambra paleis van Granada waarin de Arabische invloeden op de Spaanse architectuur nog goed zichtbaar zijn.

Ontdek Spanje in 2022

Elke regio in Spanje heeft haar eigen keuken en specifieke traditionele gebruiken en de lokale bevolking is erg trots om deze te delen met haar gasten. Spanje kent vanwege de vele regio’s, als bestemming veel variatie, zo kan je naast een het strand ook genoeg culturele bezienswaardigheden bezoeken.  Zo kan je de kunstwerken van Picasso, Dalí en andere Spaanse kunstenaars vinden in de vele kunstgalerijen die het land telt: het Prado Museum, het Reina Sofia Museum en Thyssen Bоrnеmіѕzа Muѕеum, staan samen bekend als de houden driehoek van de Spaanse kunst. Bezienswaardig zijn ook het Guggеnhеіm in Bilbao en Muѕеu Nасіоnаl d’Art de Cаtаlunуа in Barcelona.