Portugal vakantie

portugal vakantie

Reizen naar portugal

Portugal is een van de mooiste en aantrekkelijkste reisbestemmingen ter wereld. Ruim 17 miljoen toeristen komen elk jaar naar Portugal om hier hun vakantie en de beste tijd van het jaar door te brengen. Van sightseeing in Lissabon, tot surfen aan de Atlantische kust of walvissen spotten op Madeira – Portugal is enorm divers.

Portugal bestaat ui 7 regio’s, wat betekent dat er veel te bezoeken en te ontdekken valt qua geschiedenis, cultuur en gastronomie. Lissabon en Porto zijn twee zeer geliefde steden, op slechts een paar uur vliegen van Nederland. Beide worden omspoeld door een rivier die hen een karakteristieke en verschillende omgeving geeft. Het zijn gastvrije plaatsen met hun historische wijken en straten.

Vakantie Portugal 2022

De meeste vakantiegangers kiezen voor de Algarve en de regio rond Lissabon vanwege het bijzonder aangename klimaat in de winter. Met 3000 zonuren per jaar en het feit dat Portugal een strand van bijna 850 kilometer lang heeft, maakt het de ideale bestemming voor strandvakanties.

Lissabon is een van de mooiste steden van Europa. De architectuur, de flair en ontspannen Zuid-Europese manier van leven maken van de stad een heel bijzondere ervaring. Vooral de oude binnenstad van Lissabon is prachtig. Daar kun je tapas eten in talloze restaurants en gewoon genieten van het goede leven. Vanaf het kasteel São Jorge kunt u de gehele stad de hele stad zien. Vooral de architectuur is het beeldschoon, het heeft echter ook stranden en de beroemde brug Ponte 25 de Abril.

Madeira vakantie

Porto is een oude stad, waarvan het historische centrum is geclassificeerd als werelderfgoed, is het aankomstpunt van de rivier de Douro, op de hellingen van de vallei waarvan de beroemde portwijn wordt verbouwd.

De eilanden Madeira en Mauritius staan bekend als de mooiste eilanden van Portugal, een echte bezienswaardigheid en een zeer geliefd bij wandelaars. Vanwege Atlantische wind is zijn de eilanden ook erg geliefd voor surfers van elk type. Nazare, Peniche en Figueira da Foz. Ericeira zijn daarin absolute hotspots

Algarve vakantie Portugal

De Algarve heeft de meest bekende historische betekenis voor Portugal. Vandaag de dag is de Algarve een veelzijdige bestemming voor toeristen die hier hun strandvakantie doorbrengen. De droomstranden langs de kust hebben een uitstekende kwaliteit.

Veel verder weg dan Madeira en de Algarve liggen midden in de Atlantische Oceaan halverwege het Caribisch gebied de eilandengroep van de Azoren op bijna 1400 kilometer verwijderd van het vasteland van Europa. De temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam. Omdat de eilanden van vulkanische oorsprong zijn, zijn ze zeer rotsachtig en zijn er geisers te zien tussen kratermeren en bergtoppen. De Azoren bestaan uit meerdere eilanden, waarvan met als hoofdstad Ponta Delgada. Op de Azoren kunt u prachtige walvissen dolfijnen zen blauwe haaien zien.