Vakantie Frankrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Frankrijk vakantie 2022

Frankrijk, het land van de croissant, van kaas en champagne en natuurlijk van de Eiffeltoren en Disneyland Parijs. Genoeg te beleven in dit prachtige land. Ontdek de mooiste terrassen van Parijs in onze blogs. Ben je van plan om naar Frankrijk op vakantie te gaan, dan kun je rekenen op een veelzijdige vakantie. Van geweldige landschappen in het binnenland, prachtige badplaatsen in het zuiden en een ruige kust in het westen. Maar vergeet ook vooral de geweldige steden en de uitstekende keuken niet! 

frankrijk vakantie boeken

Mooiste bestemmingen in Frankrijk

Omdat dit land zoveel moois te bieden heeft, is het lastig om de juiste bestemming te kiezen. We hebben een aantal bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

Het Noord-Franse Bretagne heeft kilometerslange kustlijnen met vissershaventjes, zandstranden, en hoge rotspunten. Verder kun je hier verschillende watersporten beoefenen. Vallée du Loir is een streek waar nog niet veel toeristen zijn en die nog volledig authentiek Frans is. Absoluut de moeite waard om heen te gaan!

De Franse Provence-Côte d’Azur heeft helderblauw water, witte stranden, lavendelvelden en pittoreske havens. Breng onder andere een bezoekje aan de badplaatsen Nice en Saint-Tropez. Verder biedt de Provence ruige berghellingen, mooie natuurparken en dorpjes met oude Franse tradities.

Populaire steden

Natuurlijk staat op plek één Parijs, de stad van de Liefde. Ook al ben je hier al meerdere keren geweest, je ontdekt elke keer nieuwe dingen. Maar natuurlijk heeft Frankrijk veel meer mooie steden. Denk bijvoorbeeld aan Nice, of Lille, en vergeet Marseille niet. Frankrijk heeft een ruime keuze aan prachtige steden.

Frankrijk klimaat

Juni tot en met september is de beste tijd voor een vakantie in Frankrijk. Er is in deze maanden een aangename temperatuur en weinig neerslag. De gemiddelde temperatuur in Frankrijk is 24°C in juli en de laagste temperatuur is 6°C in januari. Frankrijk heeft een zeeklimaat.

Vliegtickets en hotels Frankrijk

Dit is nog maar een kleine greep uit mooie bestemmingen in Frankrijk. De keuze is volledig aan jou! Ben je er nog niet helemaal uit waar in Frankrijk je op vakantie wilt? Kijk dan snel verder op de site en ontdek de mooiste plekken van Frankrijk! Via Condors.nl kun je goedkope vliegtickets en hotels vergelijken en kun je ontspannen beginnen aan je vakantie.