terrassen van Parijs

De mooiste terrassen van Parijs

Hippe hangplekken, beroemde brasserieën en mythische cafés, Parijs heeft er genoeg! Maar wat is nou echt het fijnste plekje om te zitten tijdens jouw stedentrip in Parijs. Hieronder hebben wij een aantal voor jou op een rijtje gezet.

Ga voorbereid op pad en vergelijk alvast de goedkoopste vliegtickets naar Parijs via Condors.nl.Le Bar du Marché

In één van de levendigste straten van Saint-Germain is het altijd gezellig druk op het kleine terras van Le Bar du Marché. De bediening schreeuwt de bestellingen hard naar de keuken, terwijl ze gekleed zijn in tuinbroeken en daarbij ouderwetse petten dragen. Terwijl jij aan de croque monsieur zit, geniet je hier van een waar theater spektakel!

Café de Flore Parijs – Bron: Wikipedia

Café de Flore

Waar je ook kunt genieten van een stukje theater is bij Café de Flore. Het is hier een stuk minder druk en in plaats van toeristen, zie je hier altijd wel een bekende Fransman. De prijzen liggen hier wat hoger, maar het is het absoluut waard!Le Rostand

Bistrostoeltjes in retro-stijl, obers in zwart en wit en een klassieke ‘zinken’ bar. Welkom bij Le Rostand, dit hele plaatje is perfect! De tafels en stoelen staan in theateropstelling, de ideale plek om het leven in de wijk te bestuderen. Het beste kunt je bij Le Rostand gaan genieten van een drankje, het eten is hier erg duur voor wat je krijgt.

La Rotonde Stalingrad – Bron: Aperosfrenchies.com

La Rotonde Stalingrad

Naast een monumentaal koepelgebouw ligt het riante terras van La Rotonde Stalingrad, dit terras is modern en artistiek en ligt vlakbij de hippe buurt Canal Saint-Martin. Midden onder de koepel is een restaurant gelegen en tevens is er een expositieruimte. Buiten geniet je van een drankje en de kleine kaart.

Le Philosophes – Bron: Wikimedia Commons

Le Philosophes

Een bekend café in de Marais is Le Philosophes. Het grote terras biedt uitzicht op alle winkelende mensen in Rue Vieille du Temple. Aan de rechterkant loopt het terras door in een Impasse, een doodlopend straatje zonder verkeer. Let wel op, Le Philosophes is een bistro, tijdens etenstijd alleen een drankje komen drinken is uit den boze!

Wil jij graag een stedentrip boeken naar Parijs? Vergelijk dan snel de goedkoopste vliegtickets én hotels naar Parijs via Condors.nl. Alles op één site, dat houdt het overzichtelijk!