bezoek-londen

Wat te doen in Londen?

Deze prachtige stad kun je wel honderd keer bezoek en er is altijd wel iets anders te doen. Je raakt niet uitgekeken in Londen. Door de vele bezienswaardigheden in Londen, heb je wellicht keuzestress. Wat ga je wel en wat niet bekijken. Condors.nl heeft voor jou de beste tips zodat je geen hotspot hoeft te missen!

Gezellige pubs in Londen

Op bijna elke hoek van de straat is wel een gezellige pub te vinden. De eerste must visit heb je dus al snel gevonden! Behalve veel bier, kun je hier ook fish & chips bestellen en de tv staat altijd aan! Zo hoef je geen Premier League-match, dartwedstrijd of tenniswedstrijd te missen!

tower-bridge-londen

Ontdek de Tower Bridge in Londen

De meest bekende brug in Londen is de Tower Bridge, maar dit is zeker niet de enige brug. Over de Theems zijn al meer dan 30 verschillende bruggen gebouwd. Elke brug heeft een eigen uitzicht over de stad. Ga bijvoorbeeld naar de Millennium Bridge of de Golden Jubilee Bridges. Dit zijn moderne voetgangersbruggen en net even anders dan de oudere bruggen over de Theems. Als je op de London Bridge loopt kun je vanaf daar een fantastische selfie maken met één van Londens bekendste bezienswaardigheden, de Tower Bridge.

Buckingham Palace Londen

Wil je graag Buckingham Palace bezoeken, kies dan voor een stedentrip naar Londen in augustus of september. Alleen dan is Buckingham Palace geopend voor publiek. De koningin brengt dan haar jaarlijks bezoek aan Schotland en zo kun jij ongegeneerd rondkijken in de negentien kamers van het paleis én je kunt een stuk in de koninklijke tuin wandelen.

Borough-Market

Londen Borough Market

Hou je van lekker eten, dan is de authentieke Borough Market in Londen Engeland een absolute must see! De bakker bakt zijn brood ter plekke, achter elke viskraam staat een visser die zijn vissen zelf heeft gehangen en de koffieverkoper weet precies welke koffie je moet nemen. Bewaar je lekkere trek voor Wright Brothers Borough, dit is een visrestaurant in de Borough Market. In de open keuken van dit restaurant zie je de chef zich uitsloven om voor jou een heerlijke maaltijd klaar te maken.

Sky Garden niet vergeten!

Op de 35e verdieping van de ‘Walkie Talkie’ toren vind je de Sky Garden. Hier heb je 360 graden uitzicht over de hele stad, omringd door bomen en planten. Omdat er bezoekers limieten zijn, is het verstandig om van te voren je entreeticket te boeken. Wat erg leuk is aan het bezoek aan de Sky Garden, de entree is gratis!

British Library in Londen

De British Library is een heerlijke traditionele bibliotheek, maar dit is ook één van de grootste bibliotheken ter wereld! Deze bibliotheek heeft zo’n 150 miljoen documenten! Meters oude boeken, statige leesplekken en een dosis aan imponerende architectuur. Ieder jaar groeit de bibliotheek met ongeveer 9,6 kilometer aan boekenplanken. Je raakt hier dus nooit uitgekeken!

Ben je enthousiast geworden over Londen? Vergelijk dan de beste deals voor jouw stedentrip bij Condors.nl!