koffer-beveiligen

5 tips om je koffer goed te beveiligen

Wanneer je op vakantie gaat, heb je vaak belangrijke dingen in je koffer en deze wil je natuurlijk niet kwijtraken. Het is daarom belangrijk dat je koffer niet zomaar open gemaakt kan worden en er dingen uitgehaald kunnen worden of bijvoorbeeld iets illegaals in je koffer kan stoppen. Het is daarom belangrijk om je koffer goed te beveiligen. Condors.nl geeft je graag een paar tips om je koffer goed te beveiligen.

Een goed slot

Sommige koffers hebben standaard een goed slot op de koffer zitten, maar mocht dit niet het geval zijn dan kan je het beste een los slot aanschaffen. Er zijn veel verschillende sloten beschikbaar. Kies je voor een slot met een sleutel of met een cijfercode? Raak je vaak iets kwijt, dan is een slot met een cijfercode erg handig! Kies een code die je makkelijk kan onthouden, maar die niet te makkelijk te kraken is. Kies bijvoorbeeld de dag van je vertrek. Wil je liever een slot met een sleutel, bewaar de sleutel dan goed, bijvoorbeeld aan een ketting om je nek. Zo zal je de sleutel niet kwijtraken.

TSA-slot

Als je gaat vliegen, gebruik dan een TSA-slot, de koffer kan wellicht door de douane worden gecontroleerd. De douane zal het slot dan gewoon openbreken, maar bij een TSA-slot is openbreken niet nodig. Deze sloten kunnen door de douane worden opgemaakt met een speciaal machientje. Ga je naar Noord-Amerika. dan is een TSA-slot zeker aan te raden, hier wordt bagage namelijk erg vaak geopend.

Koffer sealen

Op veel vliegvelden is het ook mogelijk om je koffer te laten sealen. Er wordt dan een dikke laag plastic folie om je koffer gewikkeld. Het beschermt jouw koffer tegen beschadigingen én het voorkomt dat iemand de koffer kan openmaken. Als je op de plek van bestemming bent aangekomen, haal je het folie er gemakkelijk weer af door het open te knippen met een schaar.

Kofferriem

Mocht de deksel van jouw koffer loskomen, dan zorgt een kofferriem ervoor dat je koffer niet helemaal opengaat. Daarnaast maakt een kofferriem het moeilijker om een koffer te openen. Er zijn ook kofferriemen verkrijgbaar met een slot er op.

Tie-wraps

Een huis-tuin-en-keukenoptie is het gebruik van tie-wraps. Gebruik de tie-wraps om alle ritsen aan elkaar vast te maken. De tie-wraps krijg je niet zomaar weer open. En daarnaast werken tie-wraps ook als een extra controle, zijn de tie-wraps geopend als je de koffer weer terug hebt, dan is er iemand in de koffer geweest. Controleer dan de inhoud van je koffer goed voordat je door de douane gaat!