WAT TE DOEN IN PRAAG

Dit zijn de dingen die je niet mag missen in Praag

Bijna iedereen die een stedentrip naar Praag maakt, is vol lof over de Tsjechische hoofdstad. 

Ontdek naast de bekende bezienswaardigheden zoals de Praagse Burcht en de Karelsbrug, ook zeker de minder bekende hotspots! Condors.nl geeft je graag tips voor de leukste bezienswaardigheden in Praag.

Het uitzicht vanaf de Petrintoren

De stad van de honderd torens, dat is Praag. Vanaf de heuvels rondom de stad heb je een prachtig uitzicht. Overal zie je de gloed van rode dakpannen. Het hoogste uitzicht heb je vanaf de Petrintoren. De Tsjechische toeristenclub waren in 1889 zo onder de indruk van de Eiffeltoren, dat ze hun eigen replica wilden. Met een kabelbaan kom je bij de top van de heuvel, na 299 traptreden bereik je de toren en kijk je uit over het prachtige uitzicht.

tips vakantie in praag

Heerlijk eten in Praag

Als je in het buitenland bent, wil je natuurlijk ook lekker eten! Bij IF Café serveren ze heerlijk eten. Heerlijke fotogenieke taartjes, een lekkere brunch met avocado toast of een Pasta Fresca als diner, alles is mogelijk!

Franciscaanse tuin in Praag

Na een drukke dag is er niks fijner om te ontspannen. Waar je helemaal tot rust kan komen is in de Franciscaanse tuin midden in het centrum van Praag. Je vergeet hier de drukte van de stad en je kunt er heerlijk genieten van de prachtige natuur. 

De hipste wijk van Praag

Met tram 22 ga je richting de wijk Holešovic. De wijk is gelegen in het noorden van Praag en is echt nog in opkomst. DIt merk je vooral aan de rust. Je ontsnapt hier even aan de drukte van het centrum en begeeft je vooral tijdens de locals. Wat ook leuk is om naartoe te gaan is Vnitroblock. Dit betekent letterlijk ‘binnenplaats’. Deze locatie is een mix van een galerij, verschillende winkeltjes en enkele cafés. 

kleine vakantie in praag

Slapen in het centrum

Een fijn hotel in Praag is Hotel Páy. Dit hotel is gelegen op de grens van de oude en de nieuwe stad en daardoor kun je makkelijk alle bezienswaardigheden bezoeken. Je kan bijna alles te voet doen! Ben je opzoek naar een leuke deal voor jouw stedentrip naar Praag? Op