Vakantie Griekenland

Griekenland vakantie boek je via Condors. Ontdek direct de mooiste bestemmingen in Griekenland voor wel hele mooie prijzen.
griekenland vakantie

Griekenland vakantie 2022

Met ruim 28 miljoen toeristen ieder Jaar, is Griekenland een van de best bezochte vakantiebestemmingen ter wereld. Vele Nederlandse toeristen kunnen dit beamen, op het moment dat men Griekenland voor het eerst bezoekt, is het meestal liefde op het eerste gezicht. Griekenland staat vooral bekend om de Ionische eilanden, stranden, oude tempels en authentieke architectuur. Griekenland heeft ook een uitstekende traditionele keuken en heeft bovendien een indrukwekkende geschiedenis en traditie; het is de geboorteplaats van verschillende wiskundigen, kunstenaars en filosofen. De grondleggers van onze huidige democratie. Griekenland heeft als vakantiebestemming veel variatie te bieden en de lokale economie is dan ook grotendeels afhankelijk van het toerisme, waardoor er voor elk type toerist een geschikte bestemming te vinden is.

Zon, zee en strand Griekenland

Griekenland heeft een groot aantal drukbezochte bestemmingen, vanaf de liefst 15 verschillende vlieghavens zijn deze allemaal makkelijk bereikbaar en ongeacht je bestemming; het weer in Griekenland is altijd aangenaam, er is weinig regen en met een beetje geluk tref je nog temperaturen van 20 graden in November. De lokale bevolking spreekt meestal Engels en staat bekend als enorm vriendelijk, gastvrij en tolerant. Griekenland is dan ook een populaire bestemming voor toeristen uit de LGBQT+ gemeenschap.

Griekenland biedt voor ieder wat wils

Santorini, Mykonos en Skiathos zijn vrij modern, met de te verwachten van zon, zee, strand en feesten, terwijl Kefalonia en Skopelos mooie zandstranden en pittoreske kleine plaatsjes bevat. Thasos, Paros en Samos zijn meer geschikt voor mensen die de rust zoeken- de stranden hier zijn niet zo drukbezocht en men vind er vrijwel geen hoogbouw.

De eilanden van Griekenland

Het grootste Griekse eiland is Kreta, met een kustlijn van ruim 1000 kilometer en een aantal historische bezienswaardigheden. Corfu – ook wel het Smaragden Eiland genoemd – staat bekend om haar veelzijdigheid en beboste binnenland. Kos en Zante hebben veel stranden en een bruisend nachtleven na zonsondergang. Rhodos heeft daarentegen veel te bieden qua cultuur, met 1 van de 7 wereld wonderen. De Kolossus van Rhodos en haar beroemde haven.

Als je liever op het vasteland wil verblijven, dat zijn Chalkidiki, Kalamata of Parga aan te bevelen als ideaal gelegen locaties om de rest van het land te verkennen. Het is absoluut een aanrader om gebruik te maken van een van de vele car & scooter rentals beschikbaar en zo de wonderen van Griekenland zelf te ontdekken.

Voor de wat minder mobiele toeristen zijn er tal van excursies en betaalbare mogelijkheden voor het openbaar vervoer om meer van Griekenland te kunnen ervaren.

Een vakantie naar Athene is ook een aanrader. De Griekse hoofdstad heeft een overvloed aan historie, pittoreske architectuur en bezienswaardigheden zoals het Akropolis. Bovendien ligt de stad op slechts 20 minuten rijden van het strand van Glyfada, zodat je tijdens een vakantie in Athene ook een uitstapje naar het strand kan maken. Al met al heeft Griekenland een grote variatie aan mogelijkheden en een zeer laag risico op slecht weer en maakt het daarom een bestemming die je eens bezocht moet hebben.