Vliegtickets Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Rome vliegtickets

Een stedentrip naar Rome, wat een goed idee! Rome is één groot openluchtmuseum met vele prachtige bezienswaardigheden, veel musea, rijke historie, mooie straatjes en niet te vergeten lekker eten! Rome is de stad waar je je nooit gaat vervelen en waar je je ogen uitkijkt! Hieronder vind je een aantal highlights welke je kan bezoeken tijdens je stedentrip. Maar ook buiten deze highlights om, vind je op elke hoek van de straat iets moois.

vliegtickets naar rome

Bezoek het Colosseum

Één van de bekendste monumenten van Rome is natuurlijk het Colosseum. Het is gebouwd in de 1e eeuw na Christus en was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. De Arena was geheel bedoeld voor de Spelen die werden georganiseerd door de heersende keizer. Er zijn vele gladiatorgevechten geweest en daarnaast ook vele schouwspellen. In 2007 is het Colosseum tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen. Het Colosseum is met recht een monument wat tot ieders verbeelding spreekt. De buitenkant is prachtig, maar vergeet vooral niet ook een tour door de binnenkant te doen. Je kijkt je ogen uit

Forum Romanum

‘Forum Romanum’ betekent in het Latijn ‘Romeins marktplein’. In de oudheid was dit ook het centrum van Rome. Vanaf 1800 is men structureel begonnen met de opgravingen van het Forum Romanum. Het is inmiddels één van de meest toeristische plaatsen van Rome. Een ticket om het Forum Romanum binnen te komen, kun je kopen bij de ingang. Je kan heerlijk rondstruinen en alle oudheid rustig bekijken.

Trevi Fontein

Fontana di Trevi, oftewel de Trevifontein, de bekendste en grootste fontein van Rome. De fontein ligt aan het plein Piazza di Trevi. Gooi je twee muntjes in de fontein, dan zal je volgende de mythe je geliefde ontmoeten in de Eeuwige Stad. De fontein beeldt onder andere de Oceaan met de zeegod Neptunes uit. Een waar kunstwerk!

Spaanse Trappen

Op het Piazza di Spagna bevinden zich De Spaanse Trappen. Deze trappen horen bij de kerk Trinità dei Monti. De trappen zijn in de lente prachtig versierd met bloemen en de Paus brengt op 8 december officieel een bloemenhulde aan het beeld van Marian onder aan de Spaanse Trappen. Let op dat je niet op de Spaanse Trappen gaat zitten, de Carabinieri staat al snel met een fluitje bij je om er voor te zorgen dat je op gaat staan.

St Pietersplein

Het St. Pietersplein ligt in Vaticaanstad en bevindt zich aan De Sint-Pietersbasiliek. Een Egyptische obelisk met bovenop een urn staat in het midden van het plein. In de middeleeuwen dacht men dat hier de as van Julius Cesar in zat. De urn is inmiddels vervangen door een groot kruis. Het Piazza Pio XII ligt naast het Sint-Pietersplein. Door middel van een laag hek zijn de pleinen van elkaar gescheiden, zodat het de scheiding aangeeft tussen Italië en Vaticaanstad.

Ben je er uit om naar Rome te gaan? Boek dan snel je Rome vliegticket via Condors.nl.