puglia-in-italie

Op vakantie naar Puglia in Italië

Een van de mooiste regio’s van Italië vind je in de hak van de laars, regio Puglia. Dit is een favoriete bestemming onder de Italianen zelf, hier vind je nog het echte ‘pure’ Italië. De regio heeft een rijke geschiedenis en dat zorgt voor bijzondere bezienswaardigheden. Zoals de prachtige barokke stad Lecce en Castel del Monte in het Nationaal Park Alta Murgia. Puglia staat onder andere bekend om de witte huizen met puntdaken in Alberobello en mooie vissersdorpjes zoals Ostuni.  Condors.nl geeft je graag enkele tips om deze prachtige regio te ontdekken!

Bezoek Castel del Monte

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Puglia vind je in Nationaal park Alta Murgia; Castel del Monte. Dit 13e eeuws kasteel ligt op een 550 meter hoge rotspunt. Niemand weet waarom Castel del Monte uitgerekend hier is gebouwd. Het kasteel steekt hoog boven de vlakte van Ruvo di Puglia uit, een prachtig uitzicht!

Ontdek Lecce in Puglia

Florence van de Barok, zo staat Lecce ook wel bekend. De stad is gelegen in de hak van de laars en kent prachtige stijlvolle 18e-eeuws barokke kerken, zoals Basilica delle Sante Croce. De bouw van deze kerk duurde maar liefst twee eeuwen. Het straalt buitengewone rijkdom uit. Het oude centrum van Lecce bestaat uit vele straten, die opvallend smal zijn. Deze straatjes leiden je naar het hart van de stad; Piazza Sant’Oronzo.

Vergeet niet Alberobello

De hoofdstad van de trulli. Nergens vind je zoveel trulli als in Alberobello. Deze stad staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. Je ziet hier meer dan duizend trulli. Bekijk ze ook zeker van binnen! Veel trulli zijn nog bewoond, maar sommige zijn omgebouwd tot souvenirwinkeltje of restaurant.

De mooiste Stranden van Italië

Puglia heeft een kustlijn van meer dan 700 kilometer, er is dus altijd een strand in de buurt! Een van de mooiste stranden is het witte strand Torre dell’Orso. Omgeven door pijnbomen en duinen. De bekendste bezienswaardigheden van Torre dell’Orso zijn de ‘twee zussen’. Ook wel Le Due Sorelle genoemd. Het verhaal gaat dat deze twee rotsen midden in het water zijn ontstaan nadat twee meisjes op deze plaats waren verdronken. Niemand weet of dit waar is, maar de witte rotsen in combinatie met het turquoise water zorgen voor een prachtig beeld!

Via Condors.nl kun jij de beste deals vinden voor jouw vakantie naar Puglia. Ben jij klaar voor je volgende zonvakantie?