attracties in barcelona

De 5 populairste attracties in Barcelona

Elk jaar bezoeken meer dan 16 miljoen mensen één of meerdere toeristische attracties in Barcelona! Gaudí’s Sagrada Familia is veruit de populairste bezienswaardigheid, gemiddeld bezoeken 3,3 miljoen mensen deze trekpleister.

Hieronder hebben wij de top 5 van populairste attracties voor jou op een rijtje gezet.

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een basiliek in aanbouw naar een ontwerp van Antoni Gaudi, het onvoltooide meesterwerk. De naam betekent ‘Basiliek en Boetetempel van de Heilig Familie. Van buiten is de Sagrada Familia al indrukwekkend, maar van binnen is het nog mooier! Je doet er goed aan om van te voren een kaartje kopen, zo kun je de lange rijen voorbij lopen en direct genieten van al het moois.

Museu FC Barcelona

Als je denkt dat FC Barcelona ophoudt bij de sterspelers zoals Messi en Xavi, dan zit je er ver naast! In deze voetbalclub passeerden vele grootheden de revue, denk bijvoorbeeld aan Johan Cruijff! In het museum van FC Barcelona vind je onder andere de schoenen van Cruijff en het t-shirt van Messi. Alle grote helden van FC Barcelona vind je hier! Elk jaar komen hier meer dan 1,5 miljoen bezoekers!

L’Aquàrium de Barcelona

Als het buiten wat fris is of juist erg warm, dan is het een leuk idee om het aquarium bij de oude haven te bezoeken. Ook is dit een leuke optie als je met je kinderen Barcelona bezoekt. Het lijkt hier net alsof je tussen de vissen loopt!
Museu d’Historia
Dit museum trekt jaarlijks een kleine miljoen bezoekers. Je ontdekt in dit historisch museum hoe Barcelona kon uitgroeien tot de bruisende stad die het vandaag de dag is.

Poble Espanyol

Dit openluchtmuseum is gelegen op de stadsheuvel Montjuïc. Je kunt hier gerust een hele dag doorbrengen. Zo kun je er met de kabelbaan naartoe gaan en na afloop een geweldige vuurwerkshow bekijken!

Wil jij graag een stedentrip boeken naar Barcelona? Vergelijk dan snel de goedkoopste vliegtickets én hotels via Condors.nl. Alles op één site, dat houdt het overzichtelijk!