Stedentrip Dublin 2022

Citytrip Dublin

Dublin, de hoofdstad van Ierland, is perfect voor een citytrip van een paar dagen. Lopend ontdek je de vrolijk gekleurde gebouwen, relaxte cafés en originele winkeltjes. Dublin is de stad waar Guinness en whiskey rijkelijk vloeien. Rondstruinen door Temple Bar district en je ogen uitkijken in de Trinity College Library. Na 2 uur vliegen ben je al in deze gezellige stad! Vergelijk snel de goedkoopste vliegtickets naar Dublin via Condors.nl

Bezienswaardigheden Dublin

De hoofdstad van Ierland kent enorm veel unieke bezienswaardigheden waar je tijdens je citytrip zeker naar toe moet gaan. In Dublin is het reizen enorm eenvoudig doordat er tal van bussen rijden door de hele stad. Reis je liever met de taxi? De kosten voor een taxirit is namelijk vele malen goedkoper dan je gewend bent in Nederland. Hieronder hebben wij onze top 4 gemaakt die je zeker moet zien tijdens een citytrip naar Dublin.

Trinity College Library

Trinity College Library

Wat je absoluut niet mag missen als je in Dublin bent is het Trinity College Library. Deze indrukwekkende bibliotheek heeft vele wanden vol oude boeken, zo’n 200.000 om precies te zien. Je waant je bijna in de bibliotheek van Zweinstein. Trinity College is de oudste universiteit van Ierland. Je bent niet de enige die dit wilt zien, koop dus vooraf je kaartje zodat je niet urenlang in de wachtrij staat.

Temple Bar District

Temple Bar District

In het oude middeleeuwse centrum vind je het uitgaansgebied van Dublin. Hier zijn circa 150 pubs en restaurant. Een heerlijke buurt om doorheen te wandelen en waar je ook veel mooie historische gebouwen vindt. In veel pubs in deze wijk wordt live muziek gespeeld door kleine bandjes of een zanger/zangeres met gitaar. Vaak worden de Ierse klassiekers gespeeld zoals U2 en de Dubliners. Hoe later het op de avond wordt, hoe meer mensen mee gaan zingen. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer zoals je die alleen in Dublin vindt!

Guinness Storehouse citytrip Dublin

Guinness Storehouse

De voormalige brouwerij van Guinness ligt op loopafstand van het oude centrum. Pal daarnaast staan de brouwerijen waar het Guinness bier tegenwoordig wordt gebrouwen. Deze brouwerij is niet toegankelijk voor publiek, maar de voormalige brouwerij wel. De Guinness Storehouse heeft 6 etages. Hier wordt je alles verteld over het brouwproces en maak je kennis met alle ingrediënten die aan het bier worden toegevoegd en krijg je te horen hoe het bier aan zijn kenmerkende donkere kleur komt. Op de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over Dublin. En het mooiste is dat je van dit uitzicht kunt genieten met een gratis vers getapt glas Guinness bier.

Dublin Castle

Dublin Castle

Deze stad is meer dan alleen bier en gezelligheid. Tijdens je citytrip naar Dublin waan je je terug in het jaar 841. De tijd waarin de Vikingen Dublin ontdekten. In het hart van Dublin stond een Deens Vikingfort. Op de ruïnes van dit fort is in de 13e eeuw het Dublin Castle gebouwd, waarvan nu alleen de Record Tower nog overeind staat. De rest van het Normandische kasteel dat er nu staat, is later herbouwd. Je maakt op deze manier kennis met bouwstijlen uit verschillende perioden.

Vliegtickets vergelijken

Dublin heeft zoveel te bieden, absoluut een geweldige stad voor een citytrip. Vergelijk je vliegtickets via Condors.nl en ga genieten van deze mooie stad!