Ontdek de mooiste Italiaanse meren.

De mooiste Italiaanse meren

Het prachtige land Italië kent vele leuke steden en mooie natuur, maar verder zijn er ook talloze meren. Elk meer heeft iets moois te bieden. Genieten van leuke badplaatsjes, watersporten of gewoon lekker wandelen en genieten van de natuur. De Italiaanse meren hebben voor ieder wat wils. Bekijk hieronder de 3 bekendste meren van Italië.

Italiaanse meren

1. Gardameer

Het Gardameer is het bekendste meer van Italië en daarnaast ook het grootste meer. Het Gardameer ligt in het noorden op de grens van 3 regio’s: Veneto, Lombardije en Trentino. Het prachtige meer wordt omgeven door hoge bergen, met daarnaast mooie wandel- en fietsroutes die je door de bergen of langs de oever leiden. Verder biedt het Gardameer groene bossen en vele stranden. Een goede plek om van de zon te genieten! Het water heeft in de zomer een heerlijke temperatuur en is daarom de perfecte plek om te zwemmen of te watersporten. Zeilen en windsurfen worden hier veel beoefend. Tevens vind je langs het Gardameer vele vissersdorpjes die je zeker niet moet overslaan! Bekende stadjes zijn Sirmione. Garda en Limone sul Garda. Deze stadjes bieden prachtige haventjes, kastelen en gezellige centra met vele terrasjes. Vergeet naast het zonnen aan het Gardameer dus ook niet om enkele leuke stadjes te bezoeken!

Lago Maggiore

2. Lago Maggiore

Lago Maggiore ligt voor het grootste gedeelte in Italië, maar ook voor een deel in Zwitserland. Het is het één na grootste meer van Italië. Er is van alles te beleven en er zijn daarom ook vele toeristen te vinden. Doordat het water erg helder is, is het is de perfecte plek om te snorkelen en te duiken. Verder kun je onder andere windsurfen, kajakken en zeilen over dit prachtige meer. Voor wandelaars en fietsers is er ook veel te doen, er zijn prachtige routes door de natuur. Midden in het meer vind je een groep eilanden, de Borromeïsche eilanden, deze eilanden kun je bereiken per boot. Er zijn hier vele souvenirwinkeltjes, restaurantjes en cafeetjes. Verder vind je aan het Lago Maggiore prachtige paleizen en villa’s. Het is dus zeker de moeite waard om naar dit prachtige meer toe te gaan!

Ontdek de mooiste Italiaanse meren.

3. Comomeer

Het Comomeer is een populaire en bekende vakantiebestemming, je kan het onder andere kennen van het mooie programma Lago di Beau. Verder is het de vakantiebestemming voor vele beroemdheden. Er zijn aan het Comomeer vele luxe hotels en restaurants te vinden. Het meer heeft helderblauw water met omliggende groene bergen. Ook hier aan het Comomeer kun je prachtig wandelen en fietsen. Maar zwemmen of varen met de boot is aan het Comomeer ook heel goed mogelijk! Aan de oever heb je vele leuke plaatsen zoals Como, Bellagio en Lecco. Como biedt onder andere een gezellig plein met uitzicht op de Dom van Como. Verder bieden deze plaatsen gezellige straatjes, heerlijke Italiaanse ijszaken en mooie villa’s.