Vakantie Zuid Afrika

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Zuid Afrika vakantie 2022

Zuid Afrika staat bekend om de indrukwekkende Tafelberg in Kaapstad, maar dit land heeft zoveel meer te bieden! Je kunt onder andere op zoek gaan naar de ‘Big Five’ tijden een safari door Kruger National Park en walvissen spotten in Hermanus. De vluchttijd van Amsterdam naar Zuid-Afrika is 11 uur en 45 minuten.
Een vakantie naar Zuid Afrika is er zeker een om nooit te vergeten! Via Condors.nl vind je de beste deal voor jouw reis naar Zuid Afrika!

vakantie in zuid afrika

Bezienswaardigheden Zuid Afrika

Er is zoveel te doen en te zien in Zuid Afrika, ga bijvoorbeeld naar het veelzijdige Johannesburg en vanaf daar volg je de prachtige Panoramaroute naar het Krugerpark, op zoek naar de ‘Big Five’. In Stellenbosch proef je lokale wijn en langs de Tuinroute ontdek je een bloemenpracht. Breng een bezoek naar Kaapstad en ga onder andere naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat. En natuurlijk de 1086 meter hoge Tafelberg. Een kleine greep uit de bezienswaardigheden van Zuid Afrika.

Reisvoorbereiding

Voor een reis naar Zuid Afrika heb je een goede voorbereiding nodig. Zorg dat je paspoort na afloop van je vakantie in Zuid Afrika nog minimaal 30 dagen geldig is. Blijf je langer dan 90 dagen, dan is een visum verplicht. Zorg dat je een bewijs bij je hebt van een retour- of doorreisticket, documenten die het reisdoel aantonen en bewijs van voelde financiële middelen. De douane kan hier om vragen. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar een autoverhuurbedrijf kan er om vragen. Wil je auto gaan rijden in Zuid Afrika, dan moet je dit van te voren dus regelen. Goed voorbereid op reis gaan, is het halve werk!

Klimaat Zuid Afrika

Er zijn verschillende klimaatzones in Zuid Afrika. Zo hebben het noorden, westen en grote stukken van het centrale deel te maken met relatief warme klimaatzones zoals een warm woestijnklimaat in het noordwesten, warm steppeklimaat in het noorden en koud woestijnklimaat in het westen en delen van het midden van het land. Het zuidelijke binnenland heeft een koud steppeklimaat.

Vliegtickets naar Zuid Afrika

Ontdek de cultuur van Kaapstad en de prachtige natuur van Zuid Afrika. Condors.nl zet voor je de meest voordelige en actuele vliegtickets naar Zuid Afrika op een rij. Boek nu jouw reis!