Vliegtickets Edinburgh

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Edinburgh vliegtickets

De hoofdstad van Schotland is Edinburgh, deze stad straalt één en al cultuur en historie uit. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen dankzij onder andere de St. Giles kathedraal en de oude Royal Mile. Laat je rondleiden in het ondergrondse Edinburgh van de 17e eeuw en tijdens slecht weer ga je naar het National Museum of Scotland. Je bent in ongeveer 1,5 uur in Edinburgh en daarom is deze stad perfect voor een stedentrip van een paar dagen. Hieronder vind je een paar indrukwekkende bezienswaardigheden om jouw vakantie naar Edinburgh perfect te maken.

Edinburgh vliegtickets

Royal Mile

De Royal Mile is een lange straat van hoge herenhuizen, winkels, restaurants en pubs. Deze straat vind je in het oude gedeelte van de stad. De straat loopt van het kasteel richting het paleis. De koninklijke mijl is een van Europa’s mooiste wandelingen.

Edinburgh Castle

Een bezichtiging aan Edinburgh Castle mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie.
Dit imposante symbool van Edinburgh staat op Castle Rock, hoog boven de stad.
In het kasteel bevinden zich de Schotse kroonjuwelen. Elke dag, behalve op zondag, om 13.00 uur wordt de One O’Clock Gun afgevoerd, dit gebeurd al sinds 1861! Absoluut de moeite waard om te gaan bekijken. Als je het kasteel hebt bekeken, loop je naar het gelegen Holyrood Palace. Dit paleis is al meer dan 500 jaar de officiële koninklijke residentie.

Shoppen in Edinburgh

Als je goed wilt shoppen, ga dan naar Princes Street, hier vind je de populaire merken zoals Zara, Marks and Spencer en Jenners. Loop daarnaast ook door naar George Street en Dundas Street. Ben je een groot Harry Potter fan, ga dan ook naar Victoria Street en Grassmarket. De bekende ‘Diagon Alley’ is namelijk geïnspireerd op deze straten.

Het weer in Edinburgh

Schotland staat bekend om veel regen, in Edinburgh zal het dus ook geregeld regenen. Edinburgh heeft een gematigd zeeklimaat. In juli en augustus kan het best aangenaam zijn in Edinburgh, de temperaturen liggen dan rond 20 graden. Tussen oktober en april is het vrij koud en regenachtig. Je kunt jouw stedentrip naar Edinburgh het beste plannen tussen mei en augustus.

Tickets naar Edinburgh vergelijken

Ben jij enthousiast geworden naar deze gezellige stad? Vergelijk dan snel het aanbod aan mooie hotels en goedkope vliegtickets via Condors.nl en ervaar een echte Schotse ervaring tijdens een stedentrip naar Edinburgh!