beste vliegtickets

7 tips om de beste vliegtickets te boeken

Binnekort vliegen? Dan helpen de volgende 10 tips jou bij het boeken van de beste vliegtickets. Condors.nl snapt als geen ander dat je niet teveel wilt betalen voor je vliegtickets. Wij helpen je daarom graag op weg met onze handige tips.

Tip 1: goedkoopste vliegtickets boeken

Wil jij goedkope vliegtickets hebben voor jouw bestemming? Gemiddeld genomen zijn vliegtickets het goedkoopst 6 tot 8 weken voor vertrek. Dit is niet alleen het geval voor Europese vluchten maar ook naar verre landen als Australie of Amerika. Onze eerste tip is dat je niet te vroeg je vliegticket moet gaan boeken, het kan je zomaar geld besparen!

Tip 2: Vergelijk airlines en websites

Vergelijk ten alle tijden verschillende websites en airlines met elkaar. Door vliegtickets te vergelijken kan je behoorlijk besparen op de totale kosten van je vliegticket. De kosten van tickets verschillen soms enkele tientallen euro’s.

Tip 3: vaste datum

Het is voordeliger om niet perse op 1 vaste datum te vliegen. Bekijk ook vliegtickets naar jouw gewenste bestemming de dagen om je gewenste datum heen. Vliegtickets zijn soms wel 50% goedkoper als je op een dag voor- of na je gewenste datum gaat vliegen.

Vliegtickets boeken

Direct goedkope vliegtickets boeken?

Tip 4: welk vliegveld zal ik kiezen?

Vergelijk vliegtickets vanaf verschillende vertrekluchthavens. Je staat soms versteld hoeveel goedkoper vliegtickets zijn als je gaat vliegen vanaf Brussel of Düsseldorf. Ook voor je retourvlucht kan het voordeliger zijn om te landen op een ander vliegveld dan je vetrokken bent. Je bent niets verplicht maar tijdens het vergelijken van vliegtickets zijn dit mogelijkheden om te besparen op je vliegtickets.

Tip 5: vliegtickets boek je op dinsdagmiddag!

De grootste en bekendste airlines starten iedere week hun nieuwe vliegticket promoties op de maandag. Uiteraard moeten de concurrenten dan hier op inspelen. Hierdoor kun jij het beste vliegtickets kopen op dinsdagmiddag vanaf een uurtje of 3. Uiteraard is dit geen zekerheidje maar uit ervaring weten wij dat de kans erg groot is dat jouw gewenste vliegtickets net even iets goedkoper zijn!

Tip 6: Voorkom last minute jouw tickets te boeken

Vergeten jouw vliegtickets op tijd te boeken? Helaas is er dan weinig speling in de gewenste datums en vliegvelden die je kunt kiezen om te vertrekken. In de praktijk is het enorm laat boeken van jouw vlucht flink duurder, soms wel enkele honderden euro’s.

Tip 7: 2 enkeltjes alstublieft

Je bent niet verplicht om direct een retour ticket te boeken voor jouw reis. Bereken in enkele minuten of niet het voordeliger is om twee enkeltjes te boeken. Je kunt dan de vliegtickets ook boeken bij verschillende airlines. Zo bespaar jij binnen no-time enkele tientjes op jouw tickets.