prachtige reizen naar spanje

De leukste reizen naar Spanje

Madrid en Barcelona al bezocht? Wij helpen je Marbella, Bilbao, San Sebastián, Malaga, Sevilla te ontdekken in dit artikel. Wij bespreken hier de leukste bestemmingen om naar toe te reizen in Spanje.

Vind inspiratie, reis mee en geef minder uit door jouw spanje vliegtickets, accommodatie en tours en activiteiten in Spanje te boeken voor de beste prijs via Condors.nl

Marbella reizen naar spanje

Marbella (Andalusia)

Het warme microklimaat van Marbella en het hele jaar door zonneschijn maken het tot een buitensportparadijs.

De bestemming is een magneet voor bezoekende golfers omdat het de hoogste dichtheid aan golfbanen in Spanje heeft. Binnen de gemeente zijn er 14 golfbanen, waarvan acht golfclubs met 18 holes, één met 27 holes, twee met een 18-holes baan plus een negen-holes baan en drie locaties met negen holes.

Een gastronomische tour door deze voedselminnende Andalusische stad die aan elke hunkering kan voldoen – en bovendien uitzicht en sfeer biedt.

Met drie Michelin-sterrenrestaurants die een uitstekende keuken serveren, plus honderden kleinere eetgelegenheden die alles serveren, van mediterraan en Thais tot paella en sappige lokale tapas, is heerlijk eten een belangrijk onderdeel van Marbella’s allure. Bovendien, met meer dan 300 gegarandeerde dagen zon per jaar, is dineren in de buitenlucht aan het strand of onder de sterren vrijwel gegarandeerd.

San Sebastián reizen naar spanje

San Sebastián (Baskenland)

De schoonheid van Spaans Baskenland is adembenemend; de sfeer en positieve energie zijn speciaal; geniet van de zoetheid van het leven, gastronomische restaurants en bistro’s en proef de beroemde “Pintxos” die typisch is voor deze regio van Spanje. Pintxos zijn gemaakt van brood (meestal stokbrood) met allerlei soorten voedsel erop (ook in Asturië en Cantabrië).

Neem de tijd om uit te rusten op het strand van La Concha na een lichte maaltijd: het strand wordt gerekend tot de mooiste stranden van Europa. Dit strand dankt zijn naam aan zijn schelpvorm (“concha” in het Spaans).

Wandel door het oude San Sebastian en zijn typische smalle straatjes en trakteer uzelf op lokale gastronomische specialiteiten

Wil je echt een van de rijkdommen van Baskenland ontdekken? Boek een “Basque Cheese Tour van een halve dag vanuit San Sebastian”, bezoek de Baskische boerderijproducent en proef enkele van hun kazen in een prachtige en natuurlijke omgeving.

Menorca reizen naar spanje

Menorca (De Balearen)

Het mooiste eiland van Europa wacht op jou voor een à la carte vakantie!

Hou je van de natuur? Menorca is voor jou gemaakt met kilometerslange wandelingen over paden, weg van het massatoerisme, met zijn fauna en flora.

Dit eiland is veel rustiger dan zijn grote zus Mallorca; zijn stranden en baaien, zijn schoonheid en levenskwaliteit zullen u verleiden. Rust, wandel, relax, Menorca is de perfecte bestemming voor een perfecte vakantie.

barcelona reizen spanje

Barcelona (Catalonië)

Barcelona is niet de hoofdstad van Spanje, maar het is de hoofdstad van toerisme, winkelen, gastronomie, nachtleven, jeugd en gothisme. Er zijn duizend redenen om deze unieke stad ter wereld te bezoeken die al miljoenen reizigers heeft aangetrokken.

Een bezoek aan de Sagrada Familia (ga naar binnen, het is echt de moeite waard!) en Park Güell mag je niet missen. Als je ervaringen wilt beleven, boek dan je tickets voor een “Flamencoshow” of een “Catamaran zeiltocht”, ontspan, zonnebaad en bekijk de stranden en emblematische gebouwen van Barcelona vanaf de zee. Uiteraard kun je goedkope vliegtickets naar Barcelona boeken via Condors.nl.

Er zijn duizenden ervaringen om in deze geweldige stad te leven.