vliegen met kinderen

Vliegen met kinderen

Je wilt graag op vliegvakantie met je kinderen, dat kan een behoorlijke uitdaging zijn. Jonge kinderen die urenlang stil moeten zitten in een vliegtuigstoel, dat is nou eenmaal niet zo makkelijk. Wij geven je graag een paar tips om dit zo makkelijk mogelijk te maken!

Enthousiast maken

Maak je kinderen enthousiast over het vliegen, met enthousiaste kinderen de lucht in gaan, scheelt al enorm! Tijdens de vlucht kun je ze ook enthousiast houden. Kinderen zullen de vlucht als een hele gebeurtenis ervaren. Kijk samen naar de steeds kleiner wordende huisjes, of op het wolkendek waar je doorheen vliegt. Ga op zoek naar andere vliegtuigen in de lucht en kijk hoe alles tijdens het landen weer groter wordt. 

Gekleurde kleding

Om je kinderen makkelijk in de gaten te houden op het vliegveld en in het vliegtuig, is het handig om ze opvallende, gekleurde kleding aan te doen. Zo vallen ze goed op in de drukte. Een gekleurd petje of hoedje is ook handig.

Lolly’s

Een lolly helpt tegen oorpijn bij het stijgen en dalen, maar is natuurlijk ook gewoon lekker! Een tip, neem suikervrije snoepjes mee aan boord, anders wordt het natuurlijk wel een grote uitdaging om ze rustig op hun stoel te houden. 

Activiteiten doen

Het is verstandig om van te voren meerdere activiteiten voor te bereiden. Een verhaaltje voorlezen uit het favoriete boek, een kleurplaat van een vliegtuig in kleuren of stickers plakken. Zo hou jij je kinderen tijdens de vlucht goed bezig. De kans is groot dat je niet eens alle activiteiten gaat doen, met een beetje geluk vallen ze tussendoor in slaap. Maar wees goed voorbereid en neem voldoende activiteiten mee!

Stickers

Veel kinderen kunnen uren zoet zijn met stickers plakken. Neem een stickervel of een stickerboek mee en geef ze een waterfles of trommeltje welke ze mogen versieren. De kinderen maken de mooiste creaties en hebben na de vlucht ook nog een leuk aandenken.

Films en series kijken

Een leuke kinderfilm of hun favoriete serie, dat is altijd een goed idee om je kids rustig te houden. Bij de langere vluchten is er in de stoel een scherm aanwezig voor films en series, maar voor de kortere vluchten kun je een tablet of telefoon meenemen waar de kids op kunnen kijken. Ideaal voor onderweg! 

Kinderapps

Als je dan toch een tablet of telefoon meeneemt om leuke films en series te gaan kijken, download dan van te voren ook alvast een aantal leuke kinderapps, die je offline kunt gebruiken. Apps om spelletjes te spelen, muziek te luisteren of te tekenen zijn altijd een goed idee. 

Via Condors.nl kun je alle kindvriendelijke zonvakanties en all inclusive vakanties vergelijken. Grote glijbanen, meerdere zwembaden en een leuk animatieprogramma, alles is mogelijk! Bekijk de beste deals voor jouw kindvriendelijke vakantie op Condors.nl!