inpak tips

Inpak tips!

Alles is geregeld, het vakantie boeken is geregeld, nog even en je gaat vertrekken. Je koffer inpakken kan dan best een lastige bijkomstigheid zijn. Het blijft een uitdaging om je koffer zo goed en zo efficiënt mogelijk in te pakken. Daarom geven wij jou enkele tips, zodat je vanaf nu je koffer altijd gemakkelijk kunt inpakken! 

Inpaklijst 

Het maken van een lijst helpt je om niks te vergeten. Schrijf alles op wat je denkt nodig te zijn op vakantie. Uiteindelijk kun je wegstrepen wat niet echt noodzakelijk is. Zo neem je geen dingen mee die je helemaal niet nodig hebt tijdens je vakantie. 

Afstrepen 

Ga je beginnen met inpakken van je koffer, houdt dan de inpaklijst bij de hand en streep af wat je hebt ingepakt. Zo hoef je maar één keer je koffer in te pakken in plaats van elke keer de koffer op de kop te zetten omdat je bang bent iets te vergeten! 

Oprollen 

Normaal gesproken vouw je je kleding netjes op en leg je het in stapeltjes in de koffer. Maar dit neemt vrij veel ruimte in. Het is daarom handig om je kleding op te rollen! Behalve dat het ruimte in de koffer scheelt, krijg je ook geen kreukels in je kleding. Mocht je uiteindelijk nog steeds te weinig ruimte hebben, dan kun je altijd nog kiezen voor vacuümzakken. Deze zijn ideaal om ruimte te besparen. Ook is het handig om je sokken op te rollen in je schoenen, je bespaard op deze manier ruimte in de koffer en je schoenen blijven goed in vorm! 

Boeken 

Niks is zo fijn om tijdens je vakantie eindelijk eens aan een lekker boek te beginnen. Maar helaas nemen boeken veel ruimte in en je zit sneller aan het maximale gewicht van je koffer. Een e-reader is daarom een perfect alternatief. Als je toch liever een echt boek in de hand wilt hebben, kies dan voor een paperback versie in plaats van hardcovers of neem een fijn tijdschrift mee. 

Wegen 

De luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Easyjet  waar jij je vlucht hebt geboekt stelt een maximaal gewicht aan jouw koffer. Zorg er dus voor dat je van te voren je koffer hebt gewogen met een kofferweegschaal, zodat je zeker weet dat je koffer niet te zwaar is. Bijbetalen voor een te zware koffer is natuurlijk erg zonde! Dit geld kun je beter uitgeven op jouw vakantiebestemming! Vergeet niet de kofferweegschaal mee te nemen, zodat je op de terugweg je koffer ook weer kunt wegen.

Kleine flesjes 

Wat veel ruimte en gewicht in neemt zijn grote flessen shampoo en douchegel. Kies daarom voor de mini verpakkingen, deze zijn te koop bij de meeste drogisterijen. Dit scheelt enorm in ruimte en gewicht. Wat je ook kunt doen is kleine plastic reisverpakkingen kopen, hier kun je jouw favoriete douchegel en shampoo in overgieten. Doe om je flesjes een stukje vershoudfolie en draai dan de dop erop. Dit voorkomt lekken in je koffer! 

Schoenen in een tas 

Voorkom dat je bagage vies wordt en doe je schoenen in een plastic tas! 

Badhanddoekenservice 

Informeer bij je hotel of zij een badhanddoekenservice hebben, zo hoef jij geen eigen badhanddoeken mee te nemen en dat scheelt enorm in ruimte in de koffer. Als je toch je eigen badhanddoek wilt meenemen, gebruik dan een vacuümzak. 

Kabeltjes opbergen 

Je wilt natuurlijk niet dat jouw kabeltjes beschadigen, berg daarom al jouw kabeltjes op in een (zonne)brillencase. Zo heb je ze allemaal op één plek en beschadigen ze niet.