wereldreis

Handige geldtips voor een wereldreis

Staat op jouw bucketlist ook het maken van een wereldreis? Voor langere tijd op reis te gaan en zoveel mogelijk van de wereld ontdekken, het is een droom van velen. Het moet de allermooiste reis van je leven worden! Maar zo’n grote, verre reist kost ook enorm veel geld. Wij geven je graag een paar tips om geld te sparen en te besparen voor jouw wereldreis. 

Doelen stellen

Om te beginnen is het belangrijk om een duidelijk doel te stellen en een inschatting te maken van wat je nodig denkt te hebben. Zorg er voor dat het bedrag wat je wilt gaan sparen, het minimale bedrag is. Hoe meer, hoe beter!

Een spaarrekening openen

Open een speciale spaarrekening voor je wereldreis, zo heb je in één oogopslag gelijk helder hoeveel je al gespaard hebt. Het is natuurlijk ook erg leuk om het bedrag langzaamaan te zien groeien tot het totaal bedrag. Behalve een compleet nieuwe spaarrekening te openen, is het tegenwoordig ook mogelijk om spaarpotjes te openen onder jouw betaalrekening. Stel voor iedere maand een automatische overboeking in, zodat het bedrag elke maand automatisch op jouw wereldreis spaarrekening komt. 

Bijverdienen

Naast jouw baan is het een idee om wat extra geld bij te verdienen om jouw spaardoel te behalen. Je hoeft echt niet direct een baan er bij te nemen, er zijn gelukkig ook andere manieren om wat bij te verdienen. Verkoop spullen wat je niet meer gebruikt of nodig hebt, ruim je kledingkast op en verkoop wat je niet meer draagt. Ook al levert het niet heel veel geld in één keer op, alle kleine beetjes helpen. 

Een pot voor kleingeld

Koop een grote spaarpot en leeg elke week je portemonnee in de spaarpot. Heel hard zal het niet gaan, maar je zal versteld staan wat je na een jaar sparen hebt opgebouwd. Zet je spaarpot op een opvallende plek, zodat vrienden en familie hun kleingeld ook kunnen doneren, om jou te helpen jouw droomreis te verwezenlijken! 

Back to Basic

Ga voor de komende periode even back to basic. Koop voorlopig even geen dure kleding en laat zo min mogelijk eten thuis bezorgen. Wie een tijdje back to basic gaat, ziet het spaargeld al snel groeien. Des te eerder kun jij beginnen aan je wereldreis!

Sparen voor een wereldreis is niet zo moeilijk, met deze tips moet het vast en zeker goed komen! Zorg dat je gemotiveerd blijft om flink te sparen, hang de wereldkaart aan de muur zodat je elke dag kunt zien waarom je het doet!