Top 5 mooiste verre bestemmingen 2022

De wereld  heeft ontelbaar mooie plekken voor een verre vakantie.

Totaal andere omgevingen en nieuwe ervaringen liggen ver weg van Nederland en Europa klaar om ontdekt te worden. Ontdek de boeddhistische tempels van Thailand en de ongerepte regenwouden in Costa Rica. Val in slaap onder de sterrenhemel in Dubai of ga op safari in Zuid-Afrika. Ontdek hieronder 5 mooie verre bestemmingen.

1. Costa Rica

Costa Rica is net iets groter dan Nederland, maar heeft ontzettend veel te bieden. Veel verschillende dieren en planten, regenwouden en nationale parken. Je kunt hier prachtig wandelen langs watervallen, modderpoelen en heetwaterbronnen. De Arenal is de meest actieve vulkaan ter wereld en vormt een prachtig decor.

In Corcovado National Park kun je de ongerepte wildernis bewonderen van Costa Rica. Je vindt hier onder andere verschillende apensoorten zoals doodshoofdaapjes en slingerapen, maar ook krokodillen, tapirs en wasberen. Een prachtige bestemming voor een verre reis!

2. Mauritius

Mauritius ligt in de Indische Oceaan en is een afrikaans eiland. Deze bestemming is uitermate geschikt voor een verre vakantie. Mauritius beschikt over 177 kilometer aan verblindende witte stranden, palmbomen en azuurblauw water. Een absoluut paradijs. In het heldere water vind je onder andere schildpadden, schorpioenen, verschillende vissen en kleurrijk koraal. Dit eiland is een prachtige duikbestemming, duik bijvoorbeeld naar gezonken piratenschepen of naar één van de vele grotten.

Naast zon, strand en zee heeft dit eiland nog veel meer te bieden. Breng onder andere een bezoek aan de hindoeïstische Maheswarnath Mandir-tempel of bewonder het prachtige kleurenspektakel van The Seven Coloured Earth.  

3. Thailand

Het land van de glimlach, dat is Thailand. Het land staat zeker in onze top 3 mooiste zonvakanties voor 2022. Het bergachtige noorden, exotische eilanden langs de oost- en westkust en historische steden in het zuiden. Een boeddhistische tempel uit de 14e eeuw is de Wat Phra That Doi Suthep. Voordat je hier bent, moet je eerst 309 treden beklimmen. De tempel is bedekt met bladgoud en de muren zijn beschilderd met verhalen over Boeddha. Breng tijdens je reis naar Thailand ook een bezoek aan Bangkok,  hier vind je vele wolkenkrabbers, de Maeklong-markt en de bruisende Khao San Road. Ga ook naar de Chao Phraya-rivier en ga op pad met een Thaise longtailboot.

4. Dubai

Één van de leukste manieren om Dubai te verkennen is vanaf het water. De haven Dubai Marina is 3 kilometer lang en hier liggen luxe jachten en speedboten. Deze prachtige boten brengen je langs de skyline van Dubai. In de Dubai Miracle Garden loop je langs ruim 150 miljoen bloemen en meer dan zestig soorten planten. De Wolkenkrabber Burj Khalifa is 828 meter hoog en is de grootste wolkenkrabber van Dubai. Breng tijdens je reis naar Dubai ook een bezoek aan het ‘Lege Kwartier’. Dit is een barre zandvlakte en onderdeel van de Grote Arabische Woestijn. Hier vind je geen wolkenkrabbers en luxe resorts. 

5. Zuid-Afrika

Een populaire verre reis bestemming is natuurlijk Zuid-Afrika. Het vele wild dat te bewonderen is in het Kruger National Park is de belangrijkste reden. Met een beetje geluk spot je hier, onder begeleiding van een ervaren ranger, de Big Five! Verder is Zuid-Afrika ook één van de beste locaties om walvissen te spotten. Behalve wilde dieren heeft Zuid-AFrika ook een indrukwekkende natuur. De tuinroute, langs rotsen, dichte bossen, verlaten baaien en eindeloze bloemenpracht, is iets wat je absoluut niet moet missen tijdens je reis naar Zuid-Afrika.