vakantie in maart

Mooie vakantiebestemmingen in Maart

Wat is er na een lange winter fijner om op vakantie te gaan naar de zon. Wij hebben een aantal bestemmingen voor je verzameld waar je in maart al heerlijk van de zon kunt genieten. Begin van het jaar al genieten van een portie vitamine D, wie wil dat nou niet?

Bezoek Tenerife

Het hele jaar door geniet je hier van aangename temperaturen en een heerlijk zonnetje. Gegarandeerd mooi weer in maart, lopen wij in Nederland nog met een dikke winterjas buiten, dan heb je op Tenerife je badkleding al weer aan! Wil je echt kennis maken met Tenerife, ga dan naar het noorden, het is hier erg rustig. Je hebt hier prachtige wandelpaden langs drakenbomen, lavavelden en oleanders. De op twee na hoogste vulkaan op aarde, de Pico del Teide, heb je als wegwijzer. Deze vulkaan is maar liefst 3718 meter hoog.

Tijd voor Mexico

Rond 21 maart en rond 21 september schijnt het zonlicht zo op de grote piramide van Kukulcán dat er een schouwspel ontstaat dat bezoekers al elf eeuwen weet te boeien. Door het fantastische ontwerp valt de hele piramide zich in schaduwen, er blijft slecht één baan van zonlicht over, deze kronkelt zich als een slang over de traptreden omlaag. Een slang is een goddelijk dier voor de Maya’s. Aan het einde van de tempel sluit de lichtstrook zich naadloos aan op een slangenhoofd van een uitgehakte steen. Een prachtig spektakel! 

Venetië in maart?

Een van de mooiste steden van Europa is Venetië. Wie in relatieve rust door deze stad wil struinen, kan het beste in maart naar Venetië reizen. De Venetiaanse carnaval is net afgelopen en de zomer is nog ver weg. Ondanks dat het in de ochtend nog wat frisjes is, is maart een uitstekend moment om naar ‘de stad van de bruggen’ te gaan. Ondanks dat je het San Marcoplein zelden voor jezelf hebt, is het in deze maand het rustigs. Zo kun jij op een relaxte manier genieten van deze mooie stad.

Geef een bezoekje aan Nepal

Dat Nepal een kleurrijk land is, is algemeen bekend. Maar elk jaar in maart is het helemaal kleurrijk. Er wordt dan namelijk het hindoeïstische Holifeest gevierd, dit jaar op 18 maart 2022, je krijgt drie festivals voor de prijs van één! Dat is nog eens genieten tijdens je vakantie. Het nieuwe jaar wordt gevierd, het begin van de lente en de overwinning van het goede op het kwade. Er zijn vreugdevuren, eetstalletjes, muziekoptreden en heel veel vrolijke mensen. Maar waar Holi vooral bekend om staat is het kleurrijke poeder waarmee iedereen wild in het rond strooit!

Ben jij benieuwd wat voor leuke deals er in maart zijn voor jouw vakantiebestemming? Vergelijk dan snel alle vliegtickets en vakanties via Condors.nl