Boedapest vakantie

Leuke hotspots in Boedapest

Boedapest, de stad waar je je nooit gaat vervelen. Wij geven je graag enkele tips voor leuke hotspots en to do’s. Zo wordt jouw vakantie naar Boedapest nog leuker!

Gelarto Rosa

De bijzondere ijsbar Gelarto Rosa vind je tegenover de Sint-Sefanusbasiliek. Ieder ijsje wordt in deze ijssalon zorgvuldig in de vorm van een roos gemaakt. Het is bijna zonde om deze prachtige creaties op te eten.

Fietsen door Margitsziget

Op de fiets Boedapest herkennen, lekker hollands en erg leuk! Boedapest is een fietsvriendelijke stad met meer dan 200 kilometer aan fietspaden in de stad. Maar een absolute aanrader om te gaan fietsen is door Margitsziget, Margaretha-Eiland. Het is een groot en autovrij stadseiland midden in de Donau. Je vindt hier onder andere prachtige tuinen en een openluchttheater.

Boedapest vakanties

Szimpla Kert

Boedapest staat bekend om tijdelijke bars die je vindt in oude leegstaande gebouwen, vaak ook nog zonder dak. Ruin Pubs genoemd. Szimpla Kert is daar één van. Het is gelegen in het Zevende District en ligt naast Street Food Karaván. Szimpla Kert is de oudste én bekendste Ruin Pub van Boedapest. Er hangt hier een speciale en relaxte sfeer. Absoluut een bezoekje waard!

Street Food Karaván

Street Food Karaván bestaat uit 10 foodtrucks met onder andere burgers, ijs en dé Hongaarse specialiteiten Lángos en Kürtoskalács. Dit is absoluut een perfecte plek voor de lunch en diner!

Gozsdu-Udvar

In de allerleukste wijk van Boedapest, het Zevende District, zijn de Gozsdu-Udvar te vinden. Zeven binnenhoven vol met terrasjes en restaurants. Je kan hier overdag heerlijk bijkomen van een lange wandeling en in de avond bruist het er van de mensen. Een favoriet restaurant van de locals is Spíler, je kunt kiezen uit twee gedeelten. Spíler Original en Spíler Shanghai. Ga je voor een lokaal biertje met street food of kies je voor een aziatische cocktail?

Benieuwd naar de beste deals voor een vakantie naar Boedapest? Kijk dan snel op de site van Condors.nl en vergelijk de beste vliegtickets en vakanties!