april 2022 vakantie

Mooie vakantiebestemmingen in april

Een actieve vakantie, wandelen, fietsen, kajakken. April is daar de ideale maand voor! De mooie voorjaarsnatuur en het heerlijke lenteweer. Maar ook zonder je wandelschoenen en fietskleding, zijn er genoeg vakantiebestemming om in april heen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een zonnige vakantie in Spanje of Italië of geniet van de kersenbloesem in Japan! Wij geven je graag een aantal mooie vakantiebestemmingen voor de maand april.

Polen

‘Het laatste oerbos van Europa’, Bialowieza, die vind je op de grens van Polen en Belarus. Dit bos is 8000 jaar oud en hier vind je het oudste nationale park van Polen met daarin vele wandelpaden. Een woestijn van ruim negenduizend voetbalvelden ligt in het hart van dit natuurgebied. Hier mag je alleen wandelen met een parkgids en met een beetje mazzel zie je hier de Europese bizon. Wandelen in dit natuurgebied kun je het beste doen in de maand april, later in de lente nemen de muggen het bos over.

Japan

Wanneer de kersenbomen in Japan precies gaan bloeien, kan niemand precies vertellen. Maar dit is volgens de Japanners juist de charme van de kersenbloesem. Zodra de kersenbloesem zich laat zien, betekent dit in Japan dat de winter voorbij is en gaat iedereen massaal naar buiten. De meest fotogenieke plekken om de bloesem te zien zijn de heuvels van Arashiyama, het kasteel van Osaka en het Shinjuku Gyoen Park van Tokyo. Het werkwoord Hanami betekent ‘Kijken naar de kersenbloesem’, maar het komt er op neer dat je heerlijk gaat luieren op een kleedje. Genieten dus!

Turijn

De chocoladehoofdstad van Italië, Turijn. De hoofdstad van Piemonte is sinds de 16e eeuw uitgegroeid tot de stad van de chocoladepasta, -repen, -ijs en -eieren. De etalages van de vele chocolatiers zijn rond pasen gevuld met versierde paaseieren, vaak zo zwaar en zo groot als rugbyballen! De lokale favoriet is de gianduiotto, heerlijk praline met stukjes hazelnoot. Maar misschien wel net zo lekker is de bicerin, espresso, verse room en, hoe kan het ook anders, chocola!

Sevilla

De heilige week voor pasen, de Semana Santa, wordt in Sevilla uitbundig gevierd. Elke dag trekken mensen in processies door de volgepakte straten. Gekleed in lange gewaden en karakteristieke puntmutsen. Eind april wordt er opnieuw feest gevierd, de Feria de Abril. Tijdens deze feestweek worden meer dan duizend tenten neergezet waar iedereen samenkomt, jong en oud. Er wordt tot in de vroege uurtjes gegeten, gedronken, gezongen en gedanst. Heerlijk om hier tijdens je vakantie aan deel te nemen!

Ben jij benieuwd wat voor leuke deals er in april zijn voor jouw vakantiebestemming? Vergelijk dan snel alle vliegtickets via Condors.nl