vakantie Zakynthos 2022

Ontdek Zakynthos deze zomer!

Zakynthos is één van de bekendste eilanden van Griekenland en dat is niet zo gek als je de mooie stranden en bezienswaardigheden ziet. Hou je van mooie natuur, mooie stranden en een goed uitgaansleven, dan is Zakynthos perfect voor jou!

Van Schildpadden spotten tot aan de zonsondergang bekijken, er is op dit eiland van alles te doen! Zakynthos is slechts 40 km lang en 20 km breed, perfect om dit eiland in 1 tot 2 weken te ontdekken. Condors.nl vertelt je graag meer over dit mooie eiland!

Zakynthos ligt niet ver van Nederland af en is daarom ideaal om naartoe te gaan op vakantie. Met Transavia vlieg je in ongeveer 3 uur van Amsterdam naar Zakynthos. Wij raden je aan om een auto te huren, zodat je het eiland op je gemakje kunt verkennen. De beste reistijd om naar Zakynthos te gaan is van juni tot en met september.

Bezienswaardigheden Zakynthos 

Op dit prachtige eiland is genoeg te doen en te zien, zo zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Wij geven je graag een paar tips, maar er is nog zoveel meer te beleven op dit eiland! Stap in je auto en ga op pad!

Uitkijkpunt Navagio Shipwreck Beach

Hét beeld van Zakynthos, het Navagio Scheepswrak. Iedereen kent het wel van de plaatjes. Dit is absoluut de mooiste bezienswaardigheid van dit eiland. Met een boottocht kun je het scheepswrak van dichtbij bekijken, maar het is ook leuk om naar het uitkijkpunt te rijden of het te bezoeken met een georganiseerde excursie. Je hebt er prachtig uitzicht over de baai!

Blue Caves

Wat ook een leuke bezienswaardigheid is, zijn de Blue Caves. Deze grotten zijn alleen met de boot of met een excursie te bereiken. Ze zijn gelegen aan de oostkust van het eiland. Het water wordt felblauw als de zon schijnt, vandaar de naam Blue Caves!

Schildpaddeneiland Marathonissi

Vanuit Laganas kun je het Schildpaddeneiland bezoeken. Het eiland lijkt van ver erg op een schildpad, daarom heeft Marathonissi deze naam gekregen. De Caretta Caretta schildpad is één van de grootste schildpadden van Europa en ze leven in de zee rondom Zakynthos. In de broedperiode graven de schildpadden hun eieren in het zand bij Marathonissi. Het eiland kun je alleen bezoeken met een georganiseerde excursie of een huurboot. Tijdens een 5 uur durende excursie vaar je naar het eiland, bezoek je een olijfoliefabriek en ga je zwemmen bij de grotten van Keri!
Op zoek naar de beste deals voor jouw zonvakantie 2022 naar Zakynthos? Vergelijk het via Condors.nl!