bonaire 2022

Snorkelen op Bonaire

Bonaire is de ideale zonbestemming voor iedereen die houdt van zon, palmbomen en de Caribische vibes. Het eiland is omringd door een turquoise zee en is onderdeel van de Kleine Antillen. Bonaire is bij uitstek geschikt om te snorkelen en te duiken! Je vindt in dit kraakheldere water verschillende kleurrijke vissen en koraal, maar ook een schildpad of een klein haaitje is niet uitgesloten! Condors.nl zet graag de beste snorkelplekken voor jou op een rij.

1000 Steps Beach Bonaire

Een smalle, bochtige weg langs de spectaculaire kustlijn richting het noorden brengt je bij vele leuke strandjes. Eén van die strandjes is 1000 Steps Beach. Je kijkt je ogen uit over het kleurenspel van de oceaan. Over de gehele breedte van het strand kun je goed snorkelen! Neem wel je waterschoenen mee, de meeste stranden op Bonaire zijn kiezelstranden.

Wayaka II Bonaire

In Washington Slagbaai National Park vind je de Wayaka II. Als je naar beneden klimt, kom je uit op een heel klein zandstrandje. Het loopt regelmatig vol met water, dus leg je spullen hoog en droog op de rotsen! In het water zwem je tussen de rotsen door en om elk hoekje zie je prachtige vissen, alsof je in een aquarium zwemt!

Lac Bay Bonaire

Bij Lac Bay vind je aan beide kanten stranden. Aan de zuid-westkant van de baai is de Sorobon Beach en aan de noord-oostkant Lac Cai. Lac Cai is uiterst geschikt om schildpadden te zien! Let wel op dat je een goede auto hebt, want de weg naar Lac Cai is soms slecht begaanbaar. Sorobon Beach is makkelijker bereikbaar en je kunt hier naar het rif toe zwemmen. Pas wel op voor de vele windsurfers!

Coco Beach op Bonaire

Wanneer je in de buurt van Kralendijk verblijft, is het absoluut een aanrader om naar Coco Beach te gaan. De beachclubs zoals er vele op Curaçao te vinden zijn, zijn er (nog) niet op Bonaire, maar Coco Beach is hierop een uitzondering! Je vindt hier fijne strandbedjes en een flinke dosis house beats, maar ook kun je hier goed snorkelen! Vanaf Coco Beach vertrekt ook een watertaxi naar Klein Bonaire.

Tot slot klein Bonaire

Laat je door de watertaxi afzetten op dit paradijselijke eiland, in zuidelijk richting loop je naar de ingang van het koraalrif. Laat je meedrijven door de stroming en geniet van de onderwaterwereld. Klein Bonaire is een beschermd natuurgebied, dus houd je wel aan de regels!

Heb jij je snorkelset al klaar liggen, maar ben je nog opzoek naar de beste deals voor Bonaire? Vergelijk dan snel vliegtickets én hotels op Condors.nl