Handige Reistips

Reistips die je veel eerder had willen weten!

Condors.nl geeft je graag een paar handige reistips wat het reizen net even wat makkelijker maakt. Van optimaal gebruik maken van de apps op je telefoon tot handige tips op locatie. Welke reistip is voor jou dé ontdekking van het jaar?

Locatie tracking tijdens bus- of taxirit

Als je op reis gaat naar bijvoorbeeld China, Japan of Zuid Korea, kunnen we ons goed voorstellen dat je geen wijs kunt worden uit het schrift. Soms kan dat best lastig zijn tijdens je bus- of taxirit. In dit soort situaties is het handig om gebruik te maken van apps op je telefoon zoals Google Maps. Zo weet je precies waar je rijdt en welke richting je op gaat. Als je je eindpunt markeert op de kaart, weet je precies waar je uit moet stappen.

Weet je dat het ook handig is om voor je reis al interessante locaties op te slaan in Google Maps. Van bezienswaardigheden tot restaurant. Zo kun je makkelijk een route maken en weet je precies wat je wilt gaan bekijken.

Google Translate

Teksten vertalen met Google Translate, dat kennen we allemaal wel. Maar weet je dat je ook een tekst kunt scannen met de camera op je telefoon, zo krijg je de tekst in één keer vertaald. Dit kan erg handig zijn om een verpakking of menukaart te lezen! Let wel op dat je internet hebt op je telefoon.

Douchen op het vliegveld

Heb je een lange overstap en voel je je niet meer helemaal fris? Wist je dat je op veel vliegvelden kunt douchen? Zo kun je schoon en fris je weg vervolgen. En als tijdverdrijf is het ook ideaal! Vaak betaal je een paar euro en je krijgt een handdoek, douchegel en shampoo erbij. Het is bij een lange overstap dus zeker handig om het vliegveld eens te gaan verkennen, grote vliegvelden hebben meer dan je denkt. Wist je dat Dubai zelfs een zwembad op het vliegveld heeft?!

Lokale OV-apps

Bijna ieder land heeft wel een OV-app, zoals wij de 9292OV en NS app hebben. Maar hoe vind je de juiste app voor jouw vakantieland? Op bijna ieder vliegveld vind je een toeristen office van het land. Daar weten ze vaak wel welke apps handig zijn om te hebben. Met Google Maps kom je trouwens ook een heel eind met het OV, maar de lokale apps zijn vaak net wat beter.

Meer handige tips voor het reizen

Ben je op zoek naar meer handige vakantie tips? Op de site van Condors.nl hebben we al verschillende reistips gegeven. Van het plannen van je reis tot handige inpaktips. Ook voor het vinden van jouw perfecte vakantiebestemming, vind je bij Condors.nl de beste informatie!