Verborgen plekken op Kreta

De grote trekpleister op het Griekse eiland Kreta zijn bekend, maar op Kreta is nog veel meer te doen! Condors.nl geeft je graag een aantal tips om juist die verborgen plekken te ontdekken. Van lokale dorpjes tot een prachtig strand.

Balos Beach

Bij Balos Beach lijkt het net alsof je op een Caraïbisch eiland bent, witte strand en azuurblauwe zee. Absoluut een paradijsje! Balos Beach ligt op het schiereiland Gramvousa en mag zeker niet ontbreken op jouw vakantie naar Kreta. Met de bus en boot ben je in ongeveer 2 uur op het schiereiland. Ook voor gezinnen met jonge kinderen is dit een fijne plek!

Lake Kournas

Als je graag op het water bent, is dit meer zeker een aanrader! Met de auto ben je hier binnen 30 minuten. Ga bijvoorbeeld met de waterfiets het meer over. Het is het enige natuurlijke meer van Kreta met heel helder water.

Arkadi klooster

Dit klooster komt uit de 13e eeuw en werd een nationaal symbool na de Kretenzer revolutie in 1866. Dit prachtige klooster staat in de buurt van Rethymnon. De entree om bij het klooster binnen te komen kost € 2,50 per persoon. Het is een prachtig, indrukwekkend monument, de binnenplaats is omringd door hoge muren. Binnen kun je een kaarsje branden en vanaf de binnenplaats kun je verschillende trappen nemen naar plekken waar je een mooi uitzicht hebt over alle gebouwen van het klooster.

Falasarna beach

Ben je van plan om naar Balos Beach te gaan, ga dan ook zeker naar Falasarna beach! Deze 2 plekken liggen erg dicht bij elkaar. De golven zijn hier wilder dan ergens anders, dus je kan beter niet te diep het water in gaan. Falasarna beach heeft een langgerekt strand, een prima plek om heerlijk te relaxen!

Hippiedorp Matala

Het hippiedorp Matala ligt aan de zuidkust van Kreta, een kleinschalige badplaats. Er hangt hier een fijne locale sfeer, ondanks dat het een populaire plek is. Overal in dorp vind je allerlei kleurrijke grondtekeningen. Het is verstandig om restaurants langs het strand van te voren te reserveren, zo ben je verzekerd van een plekje met uitzicht op zee!

Wil je graag naar Kreta? Vergelijk dan via Condors.nl de beste deals voor vliegtickets en vakanties! Maar natuurlijk kun je bij Condors.nl ook andere landen en steden vergelijken!