Rhodos vakantie 2022

Rhodos vakantie met kinderen

Griekenland is een fantastisch vakantieland. Condors.nl geeft je graag een paar tips om met jouw kinderen een onvergetelijke vakantie te hebben op Rhodos!

Beach hoppen

Op Rhodos Griekenland zijn erg veel leuke stranden te vinden. Van verlaten zandstranden aan de westkust, tot een sfeervol zandstrand waar je veel kitesurfers gaat zien. Verder vind je in het noordoosten gezellige beachbars. Erg leuk om met je kinderen deze stranden te gaan bezoeken.

Symi

De allerleukste activiteit met kinderen is een uitstapje naar Symi. Symi is een klein eiland ten noordwesten van Rhodos. Je vindt er prachtige huizen in een prachtige mediterrane sfeer, een helderblauwe zee, gezellige straatjes en een hele leuke beachbar. Je bereikt het eiland met de ferry vanuit Rhodos-stad en meert aan in de haven van Symi. Al een hele leuke ervaring op zich!

Een dag aan het zwembad

Je vindt op Rhodos veel all-in resorts, een dag met je kinderen vertoeven aan het zwembad is dus ook zeker een goed idee. Spetteren in het aquapark, een verfrissend drankje aan de bar en natuurlijk genieten van de zon. Zwemmen en spelen tot de zon ondergaat, dat is toch de perfecte kindervakantie?

Akropolis van Lindos bezoeken

Akropolis, in het Grieks betekent het, het hoogste punt van de stad. In het stadje in Lindos vind je niet alleen gezellige straatjes met overal kleine winkels en restaurant, maar ook het mooie culturele erfgoed van het eiland. De Akropolis van Lindos met ruïnes van de oude citadel staat aan de oostkust van Rhodos. De vele steile trappen brengen je naar het hoogste punt en vind je een fantastisch uitzicht. Vertel je kinderen van te voren alvast enkele historische verhalen, zo maak je ze enthousiast en zullen ze een cultureel bezoek zeker waarderen.

Rhodos stad

Het beste tijdstip om de stad te verkennen is zeker in de avond. Wandelen door de straten terwijl de zon ondergaat, geniet op het terras van een drankje en luister naar de straatmuzikanten. Loop langs de indrukwekkende stadsmuren en poorten. Bezoek de stad door de ogen van een ridder en geniet van het prachtige middeleeuwse erfgoed.

Wil jij een vakantie plannen naar Rhodos? Vergelijk dan snel de beste deals op Condors.nl!