Reizen met handbagage

Tips voor het reizen met alleen handbagage

Ga je een paar dagen op stedentrip naar bijvoorbeeld Rome, Parijs of Barcelona en mag je alleen handbagage mee? Geen paniek, Condors.nl geeft jou graag een paar handige tips hoe je jouw handbagage het beste in kunt pakken. 

Kies een goede koffer, rugzak of weekendtas

Het is belangrijk dat jouw koffer, rugzak of weekendtas voldoet aan de afmetingen van de vliegtuigmaatschappij. Ook is het handig als ze lichtgewicht zijn. Zo kun je optimaal gebruik maken van het gewicht wat je mee mag nemen. 

AFMETINGEN HANDBAGAGE

Handbagage regels van bekende vliegtuigmaatschappijen

MaatschappijAfmetingenGewicht
KLMmax. 55 x 35 x 25 cm12 kg
Transaviamax. 55 x 40 x 25 cm10 kg
Easyjetmax. 56 x 45 x 25 cmonbeperkt
Ryanairmax. 55 x 40 x 20 cm10 kg
Wizz Airmax. 55 x 40 x 23 cm10 kg
Flybemax. 55 x 35 x 20 cm10 kg
TUImax. 25 x 40 x 50 cm10 kg
Corendonmax. 55 x 35 x 25 cm7 kg
Turkish Airlinesmax. 55 x 40 x 23 cm8 kg
Vuelingmax. 55 x 40 x 20 cm10 kg

Beperk vloeistoffen

Wil je vloeistoffen meenemen, dan moet je rekening houden met een aantal regels. Het is niet toegestaan om je vloeistoffen zomaar in je handbagage mee te nemen. 

Vloeistoffen moeten verpakt zijn in verpakkingen van max. 100 ml en moeten worden opgeborgen in een doorzichtig tasje. Verzorgingsproducten kun je het beste over gieten in herbruikbare reisverpakkingen. 

Vacuümzakken

Met vacuümzakken kun je al het lucht uit je kleding rollen en zo meer ruimte creëren in je koffer. Let wel op dat door vacuümzakken je kleding kleiner wordt, maar natuurlijk niet lichter. Je moet altijd rekening houden met het toegestane gewicht.

Kleding oprollen

Je kleding oprollen in plaats van opvouwen in absoluut de beste tip voor het inpakken van je handbagage. Dit scheelt enorm veel ruimte!

Neem veelzijdige kleding mee

Omdat je beperkte ruimte hebt, is het verstandig om vóór het inpakken al na te denken welke kleding je mee wilt nemen. Neem bijvoorbeeld een broek mee die je met makkelijk met verschillende kledingstukken kunt combineren. Hetzelfde geldt voor de bovenkleding. Kleding in dezelfde kleuren is natuurlijk altijd goed!

Met deze tips wordt het inpakken van jouw handbagage een stuk makkelijker! Ben jij benieuwd wat voor leuke deals er zijn voor jouw stedentrip? Vergelijk dan snel alle vliegtickets en vakanties via Condors.nl.