vliegen vanaf schiphol amsterdam

Vliegen vanaf schiphol

Schiphol is immens groot en beschikt over een tal van winkels en restaurants. Dit maakt het lange wachten wat prettiger. Tevens is Schiphol de luchthaven waar de meeste vluchten naar een zonnige bestemming vertrekken. Jouw vakantie kan dus beginnen!

Er vertrekken en landen jaarlijks bijna een half miljoen vliegtuigen vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Na Heathrow (Londen) en Charles de Gaulle (Parijs), is Schiphol de drukste luchthaven van Europa. Vlieg je vanaf Schiphol, dan check je in bij één van de drie vertrekhallen en vertrek je van één van de zes startbanen, het mag duidelijk zijn dat Schiphol erg groot is!

Voorzieningen op Schiphol

Op Schiphol Plaza vind je verschillende winkels en eetgelegenheden. Hier kun je bijvoorbeeld nog een boek kopen voor tijdens je vakantie of ga nog even ergens lunchen voordat je lange vlucht vertrekt. Belastingvrij shoppen kun je na de douane, in het See Buy Fly-gedeelte.

Verder biedt Schiphol nog meer voorzieningen aan, zoals gratis WiFI, rookruimtes, diverse horecagelegenheden en wellness voorzieningen. 

Bereikbaarheid

Op ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam ligt Schiphol. Deze luchthaven is met het openbaar vervoer en met de auto goed te bereiken omdat het erg centraal is gelegen.

Het treinstation van Schiphol ligt onder de grond en heeft zes sporten. De luchthaven is vanuit alle grote steden in Nederland te bereiken per trein. Tevens zijn ook de busverbindingen uitsteken. Er is tussen Haarlem en Amsterdam-Zuidoost een speciale snelbusverbindingm, zo sta je binnen no-time op Schiphol!

Via de snelweg A5, A4, en A9 is de luchthaven ook goed te bereiken met de auto.
Er zijn diverse parkeerfaciliteiten op Schiphol, je kunt kiezen voor een plek waar je kort of lang kunt parkeren. Vooraf reserveren is hierbij wel noodzakelijk.

Als je liever niet te veel geld wilt uitgeven aan het parkeren, kun je kiezen voor een parkeerterrein in de buurt van Aalsmeer. Je wordt dan met een shuttlebus naar de vertrekhal gebracht en ook weer opgehaald.

Via Condors.nl kun je de beste deals vergelijken en uiteraad de goedkoopste vliegtickets voor alle vluchten die vanaf Schiphol vertrekken. Zo vind jij de beste voor jouw vakantiebestemming!